Organik Tarım Programı Öğrencileri Kültür Mantarı Üretim Tesisine Teknik Gezi Düzenledi
23 Aralık 2021, Perşembe
          Organik tarım programı 2. Sınıf öğrencilerimiz “Mantar Yetiştiriciliği” dersi kapsamında Beşiri ilçemizde bulunan “Beta Mantar” firmasına ait işletmeye teknik gezi düzenledi. Öğretim Görevlisi Veysel AYDIN nezaretinde gerçekleşen ziyarette öğrencilere kültür mantarı üretimi hakkında bilgi verildi. Üretim aşamaları hakkında öğrencilere bilgi veren firmanın üretim sorumlusu Emin GÖRDEGİR, Batman’da 10 yılı aşkın bir süredir mantar üretimi yaptığını ve günlük 1000 kg civarında mantar üretimi yaptıklarını söyledi. İlimizde mantar üretiminin giderek arttığını belirten GÖRDEGİR Batman Üniversitesi Sason Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mantar yetiştiriciliğine ilgi duymalarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.