Biser Mora Dünya Aşçılık Yarışması
29 Mayıs 2024, Çarşamba

• Batman Üniversitesi Hasankeyf Meselek Yüksek Okulu ÖÄŸretim Görevlisi ÅŸef Hüseyin GÜL, dünyanın dört bir yanından en yetenekli mutfak ÅŸeflerini bir araya getiren  ve 2006 yılından beri düzenlenen ve ÅŸefleri, garsonları, mentorları, mesleki eÄŸitim profesörlerini ve mutfak kariyerine baÅŸlayan öÄŸrencileri bir araya getirme misyonuyla hareket eden festivalde bu yıl Arnavutluk, Avusturya, Avustralya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Kongo, Ä°sviçre, Almanya, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Ä°talya, KaradaÄŸ, Makedonya, MoÄŸolistan, Malta, Mauritius, Nepal'den 600'ün üzerinde katılımcı var. Filipinler, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Slovakya, Tayland ve Türkiye.  ÖÄŸr. Gör. Hüseyin Gül Davet edilmiÅŸ ve Yapılan yarışmalarda Jüri olarak görev almıştır.