2025-2026 Açılış Dersi
07 Kasım 2025, Cuma

  • Prof. Dr. Burak Mil, gastronomi alanında yaptığı akademik çalışmalar ve vizyoner bakış açısıyla, 21. yüzyılda mutfak kültürlerinin dönüşümünü 2025-2026 açılış dersinde ele aldı. Küreselleşme, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik kavramlarının şekillendirdiği günümüz mutfak anlayışında, geleneksel tatların modern tekniklerle harmanlanmasının önemine dikkat çekti. Yerel kimliklerin korunurken dünya mutfaklarıyla etkileşim içinde olmasının gastronomiye kazandırdığı zenginlikleri vurgulayan Prof. Dr. Mil, yemek kültürünün sadece beslenme değil; aynı zamanda kimlik, toplumsal hafıza ve kültürel iletişim aracı olduğunu ortaya koyduğu açılış dersinde verimli bir konu ile eğitim öğretim yılına başlandı. Açılış Dersimiz Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Abdulkadir Çorbacı Plaket takdimi ile son buldu.