Üniversitemizde Kariyer Çocuklukta Başlar Konferansı Düzenlendi
20 Mayıs 2024, Pazartesi
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen kariyer söyleşileri serisi kapsamında "Kariyer Çocuklukta Başlar" konferansı düzenlendi. 20 Mayıs 2024 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa kariyer planlaması ve gelişimi alanında tanınmış Reyhan Göcenoğlu konuşmacı olarak katıldı. Kariyer söyleşileri serisinin bir parçası olan konferansa Batman Valisi Ekrem Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman protokolünün değerli isimleri ve eşleri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.



Rektör Demir yaptığı konuşmada; farklı coğrafyalarda, zor koşullar içerisine doğan çocukların da bu gün ülkemizin yarattığı fırsatlar ve destekleri ile parmakla gösterilen insanlar arasında olabildiğini ifade etti. Bu isimleri gerek ailesinden, gerekse Batman il protokolünden isimler ile örneklendirerek salondaki öğrencilerin geleceğe dair daha umutlu olmaları gerektiğini söyleyerek öğrencilere motive etti.



Rektör Demir’in konuşmalarından sonra sahnede yerini alan Reyhan Göcenoğlu verdiği konferansta; çocukluk döneminde kazanılan alışkanlıkların ve edinilen becerilerin, gelecekteki kariyer başarısı üzerindeki etkilerine değinerek çocukların erken yaşta geleceklerine yön vermenin ebeveynlerin ve eğitimcilerin bu süreçteki rolleri ve çocuklara kariyer bilinci kazandırmanın yolları üzerindeki konuları ele aldı. Ayrıca, katılımcılara başarılı kariyer planlaması ve mülakatlarda başarı getirecek davranışlarla ilgili pratik öneriler sundu. Konferans sonunda katılımcılar, kendi deneyimlerini ve sorularını paylaşma fırsatı buldu. Konferansa gösterilen ilgi, kariyer planlamasının erken yaşlarda başlamasının ne kadar kritik bir konu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.



 Program Rektör Demir’in, Göcenoğlu’na hediyelerini takdim etmesinin ardından Vali Canalp’in, protokol ve eşlerinin ve salondaki konukların katılımı ile çekilen hatıra fotoğrafı sonrası sona erdi.