Üniversitemizde Engelliler Haftası Kutlandı
17 Mayıs 2024, Cuma
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Üniversitemiz Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda engelli bireyler için bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden şube müdürleri, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Salih Aksoy, Batman Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Elif Dilan ATILGAN, Batman Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmen ve öğrencileri ile üniversitemizden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.



Programın açılış konuşmasını yapan Engelsiz Öğrenci Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Elif Dilan ATILGAN yaptığı konuşmada; “Hemen hemen herkes yaşamının belli bir döneminde geçici veya kalıcı olarak zayıf düşer ve uzun yıllar yaşayan insanlar, işlevlerini yerine getirme konusunda artan zorluklarla karşılaşırlar. Dolayısıyla, Dünya Engellilik Raporu’nda da vurgulandığı gibi aslında engellilik insan olma halinin bir parçasıdır” ifadelerine yer verdi. Tüm engelli bireylerin haftasını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.



Açılış konuşmasının ardından etkinlik Batman Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Zeki ASLAN’ın yaptığı konuşma ve Batman Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin ve öğretmenlerinin emekleri ile hazırlanan birbirinden güzel gösteriler ve dinletiler ile devam etti.



Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe program sonunda yaptığı konuşmada; “Can bedende olduğu sürece hayata dört elle sarılmak umudumuzu kaybetmemek ve hep enerjimizi, temiz ve güzel duygularımızı yaşatmak bize düşen bir görevdir. Ben çocukların ailelerinin özellikle de annelerinin ellerinden öpüyorum. Yani böyle özel çocuklara sahip olduğunuz için gerçekten gurur duymanız gerekir” ifadelerine yer verdi. Konuşmasını engellerin sadece düşüncelerde olduğunun altını çizerek ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek bitirdi.
Çekilen hatıra fotoğrafı ile etkinlik sona erdi.