Üniversitemiz Dağcılık Topluluğu Hocalı Şehitleri için Haça Dağı’na Tırmandı
04 Mart 2024, Pazartesi
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı Kasabası'nda Azerbaycanlı sivillerin Ermeni silahlı gruplarınca toplu bir şekilde katledilişinin 32. Yılını anmak amacıyla bir tırmanış düzenlendi. 



Rektör Demir, 32 yıl önce Dağlık Karabağ’ın Hocalı Kasabası'nda Ermeniler tarafından bir gecede katledilen 63 çocuk, 70 yaşlı, 106 kadın, 374 erkek olmak üzere toplam 613 sivilin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Bu tırmanışa destek vermek, katliamı lanetlemek ve tüm dünyaya duyurmak için Üniversitemiz Dağcılık Topluluğunu, İslami İlimler Fakülte Sekreteri Yasin Çınar'ın başkanlığında Azerbaycan'ın Nahcivan özerk bölgesinde bulunan Haça Dağı’na tırmanışını ve bu etkinliğe katılımını sağladı.



Rektör Demir; “İki Devlet, bir Millet olarak Azerbaycan’ın acısı aradan yıllar geçmesine rağmen halen tazeliğini koruyor. Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, üzüntüsü ise üzüntümüzdür” dedi.
Batman Üniversitesi Dağcılık Topluluğu Nahcivan’daki 2 bin 415 rakımlı Haça Dağı’na Federasyon bünyesinde bulunan bir grup dağcıyla tırmandı. Dağın zirvesinde Ay-Yıldızlı Türk ve Azerbaycan bayraklarını açan dağcılar şehitler için dua okuyarak 613 şehide Allah'tan rahmet diledi ve “onları saygıyla anıyoruz” diyerek tırmanışı tamamladılar.