Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’24’te Ödüller Sahiplerini Buldu
28 Şubat 2024, Çarşamba
Üniversitemizde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Necat Nasıroğlu Proje Yarışması 2024, “Enerji’de İnovasyon” temasıyla gerçekleştirildi. Üniversitemiz Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Ekrem Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Hava Tuğgeneral M. Ali Koç, Nasıroğlu ailesi, akademik ve idari personellerin yanı sıra finale kalan proje sahipleri ve öğrenciler katıldı.



Finale kalan üç projenin sunumları ile başlayan programda, projeler sunulurken bir taraftan da jüri üyeleri projeleri 100 puan üzerinden değerlendirdi. Proje sunumlarının ardından ömrü boyunca başarılı, bilge bir iş adamı olarak bilinip sevilen ve hayırsever kişiliği ile çevresinin refah seviyesinin yükselmesi ve mutluluğunun artmasına katkıda bulunmaya çabalamış saygın iş insanı merhum Necat Nasıroğlu için hazırlanan belgesel izlendi.



Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ev sahipliğini 3. kez yaptığımız bu yarışma için; “Bundan 3 yıl önce yarışma serimizin ilk final programında bu yarışmanın gelenekselleşeceğini ifade etmiştim. Biz Batman Üniversitesi olarak Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’nın 3.sünün final programını düzenlerken proje yarışmamızın 4.sü için kolları sıvamış bulunmaktayız. 2025 yılı Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’nın teması “Dijital Dönüşüm” ve “Block Zincir Teknolojileri” olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.



Rektör Demir’in ardından konuşma yapan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, rahmetli babası Necat Nasıroğlu’nun yanında çırak olarak yetiştiğini belirterek, “Aslında en iyi usta insanın kendi babasıdır, annesidir. Bizi çocukluğumuzda hep yanına alır dolaştırırdı ve hayatı, pratiğini de bize gösterirdi. İyi bir ustanın yanında yetişmiş bir çırak iseniz başarılı olursunuz. Bakın, okuma olanakları olmamış, çok zor şartlar altında bir insanın başarı hikâyesidir, Necat Nasıroğlu’nun hikâyesi. O insan eğer onca zorluğa rağmen bunu başarabilmişse aslında, siz de, hepiniz de bunu başarabilecek kabiliyette, başarıda insanlarsınız. Yeter ki azimli olun, yılmayın, mücadeleden vazgeçmeyin. Eğer Necat Nasıroğlu başarabilmişse sizler de başarabilirsiniz, sizler de birer Necat Nasıroğlu olabilirsiniz” dedi.



Yarışmanın sonunda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, enerji çeşitliliğinin önemine değinerek, “Geleneksel enerji kaynaklarımızdan bir tanesi su gücüdür. Hidrolik kaynaklar. Şu anda çok ileri merhalelere gitmiş durumdayız. Avrupa’da en fazla barajı olan ülkeyiz. Avrupa’da en fazla bu şekilde sudan kaynaklanan enerji üretiminin başında yer alan ülkelerden bir tanesi, yine Türkiye’dir. Bunun dışında jeotermal kaynaklar. Bu alanda Avrupa birincisiyiz. Ama bütün bunlara rağmen de bizim bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji açığımız devam ediyor. Peki, bu açık nasıl giderilir? Bu açığı gidermenin yollarından, yöntemlerinden bir tanesi çeşitlendirmedir. Enerji kaynaklarımızı çeşitlendirmeliyiz” ifadelerine yer verdi.



 Yapılan konuşmalarının ardından jüri tarafından puanlamaları yapılan projelere ödülleri takdim edildi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile birlikte program sona erdi.