Büyükelçi Hakan Çakıl Üniversitemizde Konferans Verdi
25 Nisan 2024, Perşembe
Üniversitemizde “Avrupa Birliği’nin Geleceği” konferansı gerçekleşti. 25 Nisan 2024 tarihinde, Üniversitemizin Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Azerbaycan Dersliği’nde gerçekleşen konferansa; Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl konuşmacı olarak katıldı. Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, akademisyenler ile Üniversitemizin Yabancı Diller Bölümü öğrencileri katıldı. İngilizce gerçekleşen konferans öğrenciler arasında büyük ilgi gördü.



Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, yaptığı konuşmada; Büyükelçi Hakan Çakıl'ın Yabancı Diller Bölümü öğrencilerine verdiği “Avrupa Birliği'nin Geleceği” konulu İngilizce konferans için büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Konferansın, öğrencilerin uluslararası ilişkiler ve Avrupa Birliği konularında daha geniş bir bakış açısı kazanmasına katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, öğrencilerin uluslararası arenada daha aktif ve bilinçli bir şekilde yer alabilmeleri için bu tür etkinliklerin önemini vurguladı.



Konferansta konuşmalarını yapan Büyükelçi Hakan Çakıl;  Avrupa Birliği’nin geleceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Konferans sonunda Büyükelçi’ye sorularını yönelten öğrenciler konuyla ilgili daha detaylı bilgi edinme fırsatı buldular.



Rektör Demir’in, Büyükelçi Hakan Çakıl’a hediyelerini takdim etmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.