PROGRASM ÇIKTILARI
Pastacılık ve Ekmekçilik Program Çıktıları
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler aşağıdaki bilgi ve becerilere sahip olacaklardır:
  1. İngilizce dilinde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  2. Pastacılık ve Ekmekçilik mesleği ile ilgili temel kavramları, kuramları, yenilikleri bilir, Türk ve Dünya mutfaklarındaki çikolata, pasta ve ekmeklerin yapımı, bunların üretimi için gerekli araç gereç ve ekipmanları kullanabilme ve bakımını sağlayabilme.
  3. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili hukuki düzenlemeler, mesleki standartlar ve etik ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
  4. İş süreçlerini bilir ve ekibi organize eder, mutfak organizasyonu ve yönetimi ile ilgili temel becerileri uygular, ekip halinde ve bağımsız olarak çalışabilir.
  5. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirir, pastacılık ve Ekmekçilik mesleğinin gerektirdiği kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme özen gösterir, iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını kullanabilir.
  6. Menü planlama, pişirme yöntemleri, sunum ve servis, malzeme tedarik ve stok uygulamaları gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olur. Gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemlerini bilir ve uygular.
  7. Sahip olduğu teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz ederek çözüm odaklı süreç yönetimi uygular. Sahip olduğu bilgiyi, temel beceriler düzeyinde, yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarır; misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle etkili iletişim kurabilir.
  8. İş yoğunluğuna dayanabilme, stresle baş edebilme, baskı altında çalışabilme, kriz yönetebilme ve ilk yardım bilgisine ve beceresine sahip olabilme
  9. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur; bu işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır.
  10. Tarihi, kültürel ve coğrafi zenginlikleri öğrenir ve bunlarla ilgili tatlı, ekmek ve içecek yapımıyla ilgili standart reçetelerini uygular.
  11. Meslekle ilgili yenilikleri sürekli takip ederek profesyonel gelişimini sürdürür ve kendini sürekli olarak yeniler.