Tanıtım
Aşçılık Programı; 11 Ocak 2018 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla kurulan Hasankeyf Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında önlisans eğitimine başlamış ve 2020 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı yükseköğretimde ön lisans alanında 120 AKTS kredilik beşinci aşama derece sistemine tabidir. Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim programlarındaki tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve 120 AKTS kredisi almaları zorunludur. Ayrıca öğrencilerin 30 iş günü olan stajını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Aşçılık alanında Ön Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.

Aşçılık programının temel amacı, yiyecek içecek endüstrisine mesleki donanıma sahip nitelikli aşçılar yetiştirmektir. Aşçılık programı eğitimi alarak mezun olan bireylerin, kamu kuruluşları (hastane, okul vb.), fabrikalar, restoranlar, uçak, tren ve otel mutfakları vb. kuruluşlar olmak üzere birçok alanda iş imkânı mevcuttur. Ayrıca program öğrencileri, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Gastronomi Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik ve Gıda Mühendisliği bölümlerine geçme şansına sahiptirler.

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı, 1 Doçent 3. Öğretim Görevlisinden oluşan genç ve dinamik akademik kadrosu ile ulusal ve uluslararası yiyecek içecek işletmelerine, profesyonel aşçılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Meslek Yüksekokulumuzun Hasankeyf gibi uluslararası öneme sahip bir turizm merkezinde olması, öğrencilerimizin mesleki açıdan gelişmelerine büyük katkı sağlamaktadır.