1. Elektronik Teknolojisi Programı
1.1. Kısa Tarihçesi
Programımız, 2008 yılında Elektronik ve Otomasyon Bölümü altında Elektronik Teknolojisi Programı olarak kurulmuştur. 2008 yılında eğitim-öğretime başlanılan bölümümüzde kontenjan sayısı 40 adettir. Bölümümüzde 3 adet öğretim elemanı bulunmaktadır.
1.2. Kuruluş Amacı
Gün geçtikçe artan önemine paralel olarak, elektroniğin günlük hayattan sanayide kullanılmasına kadar çeşitli alanlardaki uygulamalarını kapsayan bir programdır. Basitçe, elektroniğin temel ilkelerini açıklar ve uygulama alanlarına ait bilgiler verir. Programı başarı ile tamamlayanlara ön lisans diploması ve “Elektronik Teknikeri” unvanı verilir. Bu kapsamda kuruluş amacımız kamu ve özel sektörde ihtiyaç duyulan ara eleman eksiğinin giderilmesini sağlamaktır.
1.3 Öğretim Elemanları
Bölümümüzde kadroları bulunan öğretim üyeleri; uluslararası deneyime sahip olmakla beraber elektronik-haberleşme alanında oldukça tecrübeli ve 100’den fazla ulusal/uluslararası yayınları bulunmaktadır. Ayrıca bölüm öğretim üyeleri tarafından tamamlanmış olan BAP, TUBİTAK projeleri bulunmaktadır. Oldukça kuvvetli bir ekibe sahip olan bölümümüzde halen yapay zekâ, enerji optimizasyonu, kontrol sistemleri, güç elektroniği, yenilenebilir enerji kaynakları, nesnelerin interneti gibi konular hakkında çalışmalar devam etmektedir.
Program Öğretim Elemanlarımız2- Dr. Öğr. Üyesi Şehmus FİDAN
3- Öğr.Gör. Kübra TEKİN
1.4. Programda Okutulan Ana Dersler
Mesleki yeterlilik gereği; Elektronik teknolojisi programında ölçme tekniği, matematik, bilgi ve iletişim teknolojileri, analog ve sayısal elektronik, doğru/alternatif akım devre analizi, İngilizce, sayısal tasarım, mikrodenetleyiciler, elektronik meslek bilgisi ve güvenlik, kontrol sistemleri, güç elektroniği, algoritma ve programlama, PLC, arıza analizi, endüstriyel ağlar, program içerisinde okutulan ana derslerdir.
1.5. Mezunların Kazandığı Nitelikler ve Çalışma Alanları
Elektronik teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda; elektronik ve otomasyon sektöründe mal/hizmet üreten, küçük ve orta ölçekli işletmeler, sanayi kuruluşları, bilişim, elektronik ve otomasyon sektöründe istihdam edilirler.
1.6. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Başvurulacak Bölümler
Elektronik Teknolojisi ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olduklarında,
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
- Elektrik Mühendisliği
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği
- Elektronik Mühendisliği
- Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
- Endüstri Mühendisliği
- Endüstri ve Sistem Mühendisliği
- Enerji Sistemleri Mühendisliği
- Enerji Yönetimi
- Fizik
- Fizik Mühendisliği
- Havacılık Elektrik ve Elektroniği
- Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
- Meteoroloji Mühendisliği
- Uçak Elektrik-Elektronik
- Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
- Uzay Mühendisliği
1.7 Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları
1.8 Eğitimin Süresı ve İçeriği
1.9 Burs, Kredi ve Ücret Durumu
Meslek eğitimi boyunca öğrenciler yükseköğrenim kredisinden ve yurtlardan faydalanabilirler, ayrıca koşulları uyan öğrenciler çeşitli kurumlar tarafından verilen burslardan yararlanabilirler. Kamu sektöründe çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabiidir. Teknik hizmetler sınıfında 10. derecenin 2. kademesi ile göreve başlarlar.
1.10 Derslikler