“Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” Etkinliklerinde 22. ve 23. Haftalar
18 Kasım 2024, Pazartesi
Batman Valiliği, Üniversitemiz ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde kalan çocukların bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimlerinin rekreasyonel etkinliklerle desteklenmesi amacıyla imzalanan “Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” projesi kapsamında 4 Kasım-17 Kasım 2024 tarihlerini kapsayan 22. ve 23. haftalarda yedi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında;
Üniversitemiz öğretim üyeleri; Dr. Öğr. Üyesi Güneş Ekmekçi Aşan tarafından “10 Şair 10 Şiir Etkinliği”, Dr. Öğretim Üyesi Zehra Öztürk tarafından “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”, Doç. Dr. Süleyman Başaran tarafından “Süreç Drama Atölyesi: Farkındalık Teknikleri”, Prof. Dr. Filiz Akbaş, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Karakuş Orcan, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Selçuk Kuru ve Öğr. Gör. Mehmet Yusuf Orcan tarafından “Fidan Dikimi Etkinliği” ve Öğr. Gör. Feza Keleş Şahbudak tarafından “Çini Kupa Boyama Atölyesi”  etkinlikleri yapıldı.



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Güneş Ekmekçi Aşan, Yüksek Lisans öğrencileri Hasan Acun ve Ümran İstek’le birlikte 10 Şair 10 Şiir Etkinliği’ni gerçekleştirdi. Şairlerin otobiyografisi ve edebi yönlerine dair bilgiler vermelerinin yanı sıra onlara ait dikkat çekici şiirler seslendirildi. Kendilerine Batman Üniversitesi Müzik bölümünden öğrenciler de eşlik etti. Bu etkinlikle gençlerin edebiyat ve sanata ilgi duymaları ile duygusal ve estetik zekalarının gelişimine katkıda bulunulması amaçlandı.




Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Zehra Öztürk, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nin dördüncü ve beşinci hafta dersleri ile lise ve ortaokul düzeyindeki genç ve çocuklarla bir araya geldi. Atölyede şiir ve deneme türü ile ilgili teorik bilgiler sunulmasının yanı sıra çok sayıda uygulama çalışması yapıldı. Bu etkinliklerle öğrencilerin kendilerini ifade etme, duyarlılık ve estetik algılarının gelişmesine katkı sağlanması hedeflendi.



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Başaran, Süreç Drama Atölyesi: Farkındalık Teknikleri etkinliğiyle Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nden gençlerle bir araya geldi. Rol alma ve empati çalışmaları, duyusal farkındalık, doğaçlama ve ifade çalışmaları, grup dinamiği ve iş birliği çalışmaları ile bedensel ve duygusal farkındalık egzersizleri gibi farkındalık teknikleriyle süreç drama etkinlikleri yapıldı.



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Akbaş, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Karakuş Orcan, Sason Meslek Yüksekokulu Bi̇tki̇sel ve Hayvansal Üreti̇m Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Selçuk Kuru, Merkezi̇ Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi̇’nde Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mehmet Yusuf Orcan tarafından gerçekleştirilen Fidan Dikimi Etkinliği ile çocuklarla bir araya gelindi. Millî Ağaçlandırma Günü olması vesilesiyle yapılan etkinlikte, doğayı anlama, bilimsel farkındalık, çevre bilinci ve doğa sevgisi gibi konularda çocukların gelişimlerine katkı sağlanması amaçlandı.






Üniversitemiz Tekni̇k Bi̇li̇mler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Feza Keleş Şahbudak, Çini Kupa Boyama Atölyesi isimli iki etkinliğiyle ortaokul ve lise seviyesinden çocuk ve gençlerle bir araya geldi. Tasarım seçimi, motiflerin oluşturulması, boyama ve fırınlama aşamalarından oluşan etkinlikte çocukların gelenekseli modern bir uygulama ile birleştirerek yaratıcı ve eğlenceli bir faaliyet gerçekleştirmeleri planlandı.