Görsel İşitsel Tercihleri ve Medya Yapımları Genel Bilgi
GÖRSEL İŞİTSEL TERCÄ°HLERÄ° VE MEDYA YAPIMLARI BÖLÜMÜ

Bölümdeki Programlar
Basım ve Yayın Teknolojileri ÖÄŸrenci alımına baÅŸlanmadı.

Basım ve Yayın Teknolojileri Program Profili
Basım ve Yayın Teknolojileri Programı, Sason Meslek Yüksekokulu Görsel Ä°ÅŸitsel Tercihleri ve Medya Yapımları Bölümü altında yer alan bir ön lisans programıdır. Bu programın öÄŸretim dili Türkçe, öÄŸrenim süresi 2 yıldır. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı'nın amacı, basım sektörünün ihtiyaç duyduÄŸu teknik bilgiye sahip, teknolojik geliÅŸmelerden ve güncel uygulamalardan haberdar, baskı öncesi, baskı ve baskı sonrası departmanlarında görev alabilecek teknik elemanlar yetiÅŸtirmektir.

Misyon
Basım ve yayın sektörünün ihtiyaçları doÄŸrultusunda,  medyanın televizyon, gazete, internet ve radyo gibi her alanında aktif görev yapabilecek seviyeye ulaÅŸmış, yüksek donanımlı elamanlar yetiÅŸtirmek.
Programa dahil olan öÄŸrencilerimizin etkili iletiÅŸim becerilerini geliÅŸtirmek, problem çözme becerisi geliÅŸmiÅŸ, üretken ve çalışkan bireyler olmalarını saÄŸlamak.

Vizyon
Uygulamaya ve üretime öncelik veren bir eÄŸitim anlayışı çerçevesinde geliÅŸtirilen teorik altyapı ile öÄŸrencilerin entelektüel seviyelerini yükseltmek ve öÄŸrenciler tarafından tercih edilen,   çalışma alanlarında aranan nitelikte mezunlar veren saygın bir program olmak.

İstihdam Olanakları
Basım ve Yayın Teknolojileri Programı’nı baÅŸarı ile tamamlayan mezunlar, matbaalar ve basımevleri, darphanelerde; reklam ajanslarında; radyo ve televizyon kanallarında; gazeteler, medya, yayıncılık ve iletiÅŸim ÅŸirketlerinde; internet yayıncılığı ve tasarım ÅŸirketlerinde teknik eleman olarak istihdam etme olanağı bulurlar. Ayrıca programdan mezun olan öÄŸrenciler; DGS (Dikey GeçiÅŸ Sınavı)’den yeterli puanı aldığı takdirde, üniversitelerin Basım ve Yayın, FotoÄŸraf ve Video, Grafik Tasarım, Görsel Ä°letiÅŸim Tasarımı, Reklamcılık ve benzeri alanlarla ilgili lisans programlarında eÄŸitimlerine devam edebilirler.