El Sanatları Bölümü Genel Bilgiler
EL SANATLARI BÖLÜMÜ

Bölümdeki Programlar
Eser Koruma Programı AKTİF

Eser Koruma Program Profili
Eser Koruma Programı, Sason Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü altında 2013 tarihinde açılmıştır. Öğretim dili Türkçe, öğrenim süresi 2 yıl olan program örgün eğitimine 2021 yılında aktif olarak başlamıştır. Programın temel amacı; günümüze kadar ulaşmış olan arkeolojik ve etnografik niteliğe sahip taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarına ve onların korunmalarına karşı bilimsel yöntemlerle inceleyip, bozulmalarına yol açan faktörleri saptayarak sorunu tanımlayacak, gerekli koruma ve onarım işlemlerini gerçekleştirecek, kendisinin ve mesleğinin toplumdaki yerini kavramış, sanat ve kültür varlıklarının korunması alanında teknik bilgi ile temel uygulama becerileri kazanmış, mesleki yeterlilik ve etik sorumluluk taşıyan kamu yararını gözeten, gerektiğinde farklı disiplinlerden yararlanabilen, mesleki gelişmeye açık elemanlar yetiştirmektir.
 
Misyon
Tarihi kimliği oluşturan tüm eserlerimizin korunmalarına karşı duyarlı, koruma bilincinin toplumdaki yerini kavramış, bu alanda teknik bilgi ve uygulama yetisini oluşturmuş, farklı disiplinlerle çalışmayı öğrenebilmiş, mesleki gelişmelere adapte olabilen restoratör-konservatör teknikerleri yetiştirmek.

Vizyon
Koruma ve onarım alanındaki bilgi ve teknolojik gelişmeleri takip ederek teknik bilgi ve becerileri kazanmış, ülke gereksinimlerine katkı sağlayan nitelikli eğitim vermek.

İstihdam Olanakları
Program mezunları; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri’nde, devlet, vakıf ve müzelerde, sanat atölyelerinde belediyelerin KUDEB birimlerinde, restorasyon ve konservasyon şirketlerinde, arkeolojik kazılarda ve mimarlık bürolarında restoratör ve konservatör olarak veya teknik ara eleman olarak çalışabilmektedirler.