Batman Üniversitesi Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı olarak alanlarında nitelikli akademik kadromuzla yemek kültürümüze sahip çıkan ve yenilikleri takip eden, kendini sürekli geliştiren donanımlı aşçılar yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.
Programdan mezun olan öğrencilerimiz yemek yapabilmenin yanında beslenme ilkelerini benimseyerek; gıda güvenliği ile hijyen-sanitasyon kurallarına özen gösteren ve yemek kültürü tarihi hakkında bilgi sahibi olan aşçılar olarak sektöre katılmaktadır. Toplu beslenme kuruluşlarında, sağlık ve eğitim kurumlarının mutfaklarında, turizm ve otelcilik sektöründe iş bulma imkanına sahip olmaktadırlar.
4 dönemlik teorik dersler ve mutfak uygulamalarının yanında girişimcilik ve kariyer planlama konularında verdiğimiz desteklerle birlikte öğrencilerimizi iş hayatlarında başarılı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Sektörün ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, edindikleri bilgi ve becerileri hayata geçirmeleri konusunda yönlendirerek mezuniyet sonrası da öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.
Ayrıca uyumlu müfredatımız sayesinde programımızdan mezun olan öğrencilerimiz; gastronomi ve mutfak sanatları, beslenme ve diyetetik gibi dört yıllık lisans programlarına geçiş yapma imkanına da sahip olmaktadır.
Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Abdulkadir ÇORBACI