Hakkında
Batman Üniversitesi Hasankeyf Meslek Yüksekokulu 11 Ocak 2018 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla kurulmuştur. Yüksekokul bünyesinde Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümünde Aşçılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Pastacılık ve Ekmekçilik olmak üzere üç program mevcuttur. Hasankeyf Meslek Yüksekokulu 2018- 2019 eğitim öğretim yılında Aşçılık programı ile eğitim ve öğretime başlamış ve 2020 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Aşçılık programının temel amacı yiyecek içecek endüstrisine mesleki donanıma sahip nitelikli bireyler yetiştirmektir. Aşçılık programı eğitimi alarak mezun olan bireylerin, kamu kuruluşları (hastane, okul vb.), fabrikalar, restoranlar, uçak, tren ve otel mutfakları vb. kuruluşlar olmak üzere birçok alanda iş imkânı mevcuttur. Ayrıca program öğrencileri, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Gastronomi Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik ve Gıda Mühendisliği bölümlerine geçme şansına sahiptirler.