Sosyal Bilimler “Ruh Sağlığı Farkındalığı” Söyleşisi İle Etkinliklerine Başladı
04 Ekim 2022, Salı
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2022-2023 akademik yıl etkinlikler dizisinin ilkini “Ruh Sağlığı Farkındalığı” söyleşisi ile başlattı. 



Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Batman Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ruh Sağlığı Farkındalığı” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. 

Moderatörlüğünü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Manap’ın yaptığı söyleşide Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursel Topkaya konuk olarak öğrenci ve akademisyenlerle buluştu. 

Öğrenci ve üniversitenin farklı bölümlerinde görev yapan öğretim elemanları ile idari personelin katıldığı söyleşide “Sağlık, ruh sağlığı, psikolojik danışma, psikolojik yardım süreci ve psikolojik yardımın önündeki engeller” gibi başlıklar ele alındı. 

Öğrenci ve personelin sorularını da yanıtlayan Doç. Dr. Nursel TOPKAYA'ya öğrencilerin aktif katılımından duyduğu memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide teşekkür konuşması yapan Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, “Öğrencilerimizin öğretim kalitesini artırmanın yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Sosyal Bilimler MYO olarak geçtiğimiz akademik yılda olduğu gibi bu yılda bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinler planladık ve bunların ilkini bugün gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen tüm personele özellikle Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Manap ve Doç. Dr. Nursel Topkaya'ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, söyleşiye konuk olan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursel Topkaya’ya katkılarından dolayı plaket takdim etti.