Bölüm Bilgileri

Elektronik ve Otomasyon Bölümü Tanıtımı

1. Elektronik Teknolojisi Programı

1.1. Kısa Tarihçesi

Programımız, 2008 yılında Elektronik ve Otomasyon Bölümü olarak kurulmuştur. 2008 yılında eğitim-öğretime başlanılan bölümümüzde “Elektronik Programı” ve Elektronik-Haberleşme Programı” olmak üzere iki program kurulmuştur. Her iki bölüm için kontenjan sayısı 40 adettir. Bölümümüzde beş (5) Dr. öğretim üyesi, bir (1) Dr. öğretim görevlisi ve bir (1) öğretim görevlisi bulunmaktadır. Elektronik ve Elektronik-Haberleşme bölümlerine ait olmak üzere dört adet 40 kişilik sınıf bulunmaktadır. Ayrıca genel amaçlı temel devre, elektronik, mikrodenetleyici ve PC laboratuvarları bulunmaktadır.


1.2. Kuruluş Amacı

Gün geçtikçe artan önemine paralel olarak, elektroniğin günlük hayattan sanayide kullanılmasına kadar çeşitli alanlardaki uygulamalarını kapsayan bir programdır. Programlarımızda elektroniğin temel ilkeleri açıklanır ve güncel uygulama alanlarına ait bilgiler verilir. Programı başarı ile tamamlayanlara “Elektronik Teknikeri”, “Elektronik-Haberleşme Teknikeri” ünvanı ve ön lisans diploması verilir. Bu kapsamda kuruluş amacımız kamu ve özel sektörde ihtiyaç duyulan ara eleman eksiğinin giderilmesini sağlamaktır.


1.3 Öğretim Elemanları

Bölümümüzde kadroları bulunan öğretim üyeleri; ulusal/uluslararası deneyime sahip olmakla beraber elektronik-haberleşme alanında oldukça tecrübeli ve 100’den fazla ulusal/uluslararası yayınları bulunmaktadır. Ayrıca bölüm öğretim üyeleri tarafından tamamlanmış olan BAP, TUBİTAK projeleri bulunmaktadır. Oldukça kuvvetli bir ekibe sahip olan bölümüzde halen yapay zeka, enerji optimizasyonu, kontrol sistemleri, güç elektroniği, yenilenebilir enerji kaynakları, nesnelerin interneti, otonom robotlar, şifreleme sistemleri vb. konular hakkında çalışmalar devam etmektedir. 

Bölüm Öğretim Elemanlarımız
1- Dr. Öğr. Üyesi Davut İzci
2- Dr. Öğr. Üyesi Ömer Ali KARAMAN
3- Dr. Öğr. Üyesi Şehmus FİDAN
4- Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Aldemir
5- Dr. Öğr. Üyesi Hidayet OĞRAŞ
6- Dr. Öğr. Gör. Tuba TANYILDIZI AĞIR
7- Öğr. Gör. Emre ERKAN