Genel Bilgiler
Değerli Öğrenciler,
 
Sürekli değişimin yaşandığı günümüz koşullarında yönetim ve organizasyonun önemi gittikçe artmaktadır. Bu koşullar altında varlığını devam ettirmek durumunda olan organizasyonların sahip oldukları üretim kaynaklarını etkin, verimli ve ekonomik bir biçimde kullanması artık bir zorunluluk haline gelmiştir.

Yönetim ve organizasyon bölümünün temel hedefi organizasyonlarda karşılaşılabilecek sorunların çözüme kavuşturulması için gerekli yetkinliklere sahip bireylerin yetiştirilmesine hizmet etmektir. Bölümümüzde verilen eğitim, öğrencilerimizin gelecekteki kariyer seçimleri ve dâhil olacağı iş organizasyonlarından bağımsız olarak öğrencilerde değer yaratacak geniş bir yelpazeye sahiptir. Sunduğumuz teorik eğitimle, öğrencilerimizin yönetim alanını öğrenmeleri ve bu alana katkıda bulunmaları hedeflenmiştir.

Temel amacımız, yönetim alanındaki teori ve uygulamalarla iş dünyasının ihtiyaç duyduğu uygun bilgi ve yeteneklerle donatılmış nitelikli elamanları sahaya kazandırmaktır.

Yönetim ve Organizasyon bölümümüz, 2008-2009 öğretim yılından itibaren Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında eğitim vermektedir. Programımız, sağlık alanında kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerini etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirmesine katkı sağlayan, yer aldığı organizasyonda değer yaratacak, çağdaş yönetim anlayışı çerçevesinde yenilikçi ve yaratıcı bakış açısına sahip, farklılıklara önem veren, yönetim strateji ve tekniklerini titizlikle uygulayabilen sağlık sektörüne ara elemanlar yetiştirmek üzere tasarlanmıştır.