Genel Bilgiler
Değerli öğrenciler,
Üniversiteler eğitim-öğretim görevleri yanında araştırma bilgi üretme, bilgiyi teknolojiye dönüştürme, topluma entegre etme, toplumsal değişimi takip ve analiz etme ve danışmanlık yapma gibi görevleri üstlenen kurumlardır. Bu kapsamda, bölümümüz evrensel değerler ışığında, bilim ve teknolojiden yararlanarak, bölgemizde ve ülkemizde sağlık sektörünün yardımcı sağlık hizmetleri eleman ihtiyaçlarını karşılayabilecek, bilgi,  beceri ve yetkinliğe sahip nitelikli sağlık teknikeri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümümüz, 2008-2009 öğretim yılından itibaren Fizyoterapi, Optisyenlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, İlk ve Acil Yardım ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı olmak üzere 5 programda eğitim vermektedir.

Bölümümüz programları alanlarında deneyimli kadrolu öğretim elemanlarının yanı sıra üniversitemizin diğer fakülte ve yüksekokullarının da değerli katkıları ile sürdürülmekte ve aldıkları nitelikli eğitim /öğretim nedeniyle mezunlarımız özel ve iş yaşamlarında tercih edilmektedirler. Sosyal birlikteliklerin son derece önemli olduğu yüksekokulumuzda öğrenci toplantılarına önem verilmekte ve öğrenci merkezli eğitim/öğretim adına aldığımız geri dönüşleri değerlendirerek akademik ve idari yapımızı güçlendirme misyonumuzu devam ettirmekteyiz.

Üniversitemizin misyon, vizyon ve değerleri ile toplum sağlığına kaliteli hizmet sunumunda bulunabilmeniz için, teorik ve uygulamalardan oluşan nitelikli eğitim programınızın ve çok değerli hocalarınızın sizlere sunduğu tüm fırsatları iyi değerlendireceğinize inanarak üstün başarılar diliyorum.
 

Doç. Dr. Şerif RÜZGAR
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı