1 |
13.08.2024 |
Turizm Fakültesi toplumsal fayda faaliyetleri kapsamında, Prof. Dr. M. Onur GÜLBAHAR ve Doç. Dr. Feridun DUMAN Batman yöresel yemeklerin tescili için 02.08.2024 tarihinde Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Sason Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) organizasyonuyla Sason yöresel yemeklerinden “Binard Yemeği” ve “Kahk Tatlısı” yöresel yemek tescil çalışmalarına katılmıştır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
2 |
05.08.2024 |
Turizm Fakültesi toplumsal fayda faaliyetleri kapsamında, Doç. Dr. Feridun DUMAN Batman yöresel yemeklerin tescili için 30.07.2024 tarihinde Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Kozluk Halk Eğitim Merkezi organizasyonuyla Kozluk yöresel yemeklerinden 'Şortan (Gebol) Çorbası ve Yılan Yuvası Yaprağı Çorbası'nın yöresel yemek tescil çalışmalarına katılmıştır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
3 |
30.07.2024 |
Üniversitemizde çalışmalarına başlanan "Kurumsal Akreditasyon Programı" kapsamında, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı/Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Necmettin SEZGİN, Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Bayram DEMİR ve Üniversitemiz Kurumsal Akreditasyon Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Feridun DUMAN tarafından İstanbul Medipol Üniversitesine kurumsal paydaş ziyareti düzenlendi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
4 |
30.07.2024 |
Fakültemiz Turizm Rehberliği Bölümü akreditasyon almaya hak kazandı. Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından ulusal ve uluslararası ölçütler kapsamında değerlendirilen fakültemiz Turizm Rehberliği Bölümü akredite edildi. Yükseköğretim turizm programlarındaki eğitim niteliğinin artırılmasına katkı sağlama, ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından tercih edilebilirliği sağlama, akreditasyon kuruluşları için rol model olma amaçlarıyla faaliyet gösteren ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen TURAK’tan belgeleri, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar teslim aldı. Akreditasyon belgeleri daha sonra TURAK adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e takdim edildi. Batı Raman Kampüsü Rektörlük binasında gerçekleşen takdim törenine, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Arıca ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feridun Duman katıldı. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
5 |
23.02.2024 |
Turizm Fakültesi ve Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Batman Turizm Master Planı çalışmalarının ilk toplantısını 19.02.2024 tarihinde Turizm Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Abdülaziz Demir ve Özcan Çiçek katılmıştır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
6 |
16.11.2023 |
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen Teknik Destek ve Fizibilite Programları kapsamında Hasankeyf ilçesinde kültürel, sosyolojik ve iktisadi alanda yapılacak projeler hakkında bilgi alışverişi amacıyla Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rohat CEBE ile Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Arıca ve Batman Valiliği Proje Ofisi ile birlikte Hasankeyf Kaymakamlığı ziyaret edildi. Hasankeyf Kaymakamı Sayın Mehmet Ali IRMAK ile görüşme gerçekleştirildi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
7 |
10.11.2023 |
Turizm Fakültesi olarak eğiticilerin eğitimi süreci kapsamında, 08.11.2023 tarihinde Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yeliz ÇELEN hocanın katılımıyla "Bloom Taksonomisi" konulu bir çevrimiçi bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sunuma fakültemiz ve Hasankeyf MYO öğretim elemanları katıldı. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
8 |
10.11.2023 |
Turizm Fakültesi, Batman Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü ile birlikte 09.11.2023 tarihinde saat:11:00'de Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda "Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı Semineri" düzenlemiştir. Erasmus+ Öğrenci Değişim Program semineri Erasmus Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Doğan Demirel'in sunumuyla gerçekleştirilmiştir. Turizm Fakültesi öğrencilerimiz ve Birim Erasmus Koordinatörlüğü’nden Doç. Dr. Feridun Duman, Arş. Gör. Hayriye Duman, Arş. Gör. Emrah Taşarer ve Arş. Gör. Ferhat Kurt seminere katılmıştır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
9 |
03.11.2023 |
Petrolcity'de gerçekleştirilen "Batman Yöresel Yemek Yarışması"nda, fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Reşat ARICA ile Dr. Öğretim Üyesi Hasan Önal ŞEYHANLIOĞLU hocalarımız değerlendirme jürisi olarak yer almışlardır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
10 |
11.10.2023 |
Fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Reşat Arıca ve Doç. Dr. Abdülkadir Çorbacı tarafından hazırlanan sanal gerçeklik eğitimi projesi Batman Üniversitesi öğrencilerine uluslararası eğitim alma ve yenilikçi trendleri takip etme noktasında önemli fırsatlar sağlayacaktır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
11 |
11.10.2023 |
Batman Üniversitesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademik Yayınları Kapsamında Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reşat Arıca’ya Akademik Başarı Ödülü üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından takdim edildi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
12 |
01.06.2023 |
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen "Batman Mutfağı Paneli" Batman Üniversitesi Turizm Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Önal Şeyhanlıoğlu ile Tarihi Kentimiz Hasankeyf'te gerçekleştirildi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
13 |
21.12.2022 |
Batman Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile Batman Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri arasında Meslek Lisesinden Üniversiteye adlı oryantasyon programı düzenlendi. Program kapsamında Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat ARICA ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seray GÜLERTEKİN GENÇ ile bölüm öğrencileri, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri atölyesinde ağırlandı. Üniversite ve Lise öğrencilerinin işbirliği ile Anadolu ve Dünya Mutfağına ait lezzetler uygulamalı olarak hazırlanıp, servis edildi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
14 |
11.10.2022 |
Fakültemiz 7. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı’na Katıldı |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
15 |
27.09.2022 |
Güney Florida Üniversitesi Muma İşletme Fakültesi Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu Dekanı Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı açılış dersini gerçekleştirmiştir. Ders kapsamında, öğrencilerimize turizm endüstrisinin önemi, turizmde yeni eğilimler, turizmde kariyer ve staj, yurtdışında eğitim ve çalışma olanakları hakkında bilgiler sunan kıymetli hocamıza teşekkür ederiz. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
16 |
26.09.2022 |
Turizm Fakültesi tarafından organize edilen Hasankeyf oryantasyon gezisi kapsamında Turizm Rehberliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları birinci sınıf öğrencileri Hasankeyf Çarşısı, Hasankeyf Müzesi, Zeynel Bey Türbesi ve Mağara Otel gezmiştir. Bunula birlikte Hasankeyf Meslek Yüksekokulu ve Hasankeyf uygulama oteli ziyaret edilerek, Hasankeyf Meslek Yüksekokulu mutfağında öğrencilere uygulamalı mutfak tanıtım dersi yapılmıştır. Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar, Doç. Dr. Reşat Arıca ve Dr. Öğr. Üyesi Reşit Uğran’ın öğrencilere eşlik ettiği gezide misafirperverliğinden ve desteklerinden ötürü Hasankeyf Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve idari personeline, Hasankeyf Uygulama Oteli yöneticileri ve çalışanlarına teşekkürü borç biliriz. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
17 |
07.03.2022 |
Sağlık Turizmi Konferansı |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
18 |
30.12.2021 |
Girişimcilik, Inovasyon ve Kariyer Planlaması |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
19 |
30.12.2021 |
Turizm ve Girişimcilik |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
20 |
30.12.2021 |
Yüksekokulumuzun Eğitim-Öğretim Kalite Politikası ve Stratejisi kapsamında, "Turizm İşletmelerinde Hizmet Kalitesi Yönetimi" dersinin teknik gezisi Batman Artukbey Kahve'ye Turizm Rehberliği 3. Sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirildi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
21 |
30.12.2021 |
Yüksekokulumuzun Eğitim-Öğretim Kalite Politikası ve Stratejisi kapsamında, "Turizm İşletmelerinde Hizmet Kalitesi Yönetimi" dersinin teknik gezisi Batman Artukbey Kahve'ye Turizm Rehberliği 3. Sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirildi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
22 |
30.12.2021 |
Rektör Öğrenci Buluşmaları |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
23 |
30.12.2021 |
Girişimcilik dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Bülent Aydın hocamızın moderatörlüğünde Ramani Turizmin Genel Müdürü M. Emin Ramanlı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
24 |
30.12.2021 |
16 Ara 2021 • Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencileri, kış soğuklarında zorlanan sokak hayvanları için Bir Kap Mama Bir Kap Su Etkinliği düzenledi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
25 |
30.12.2021 |
Turizm Fakültesi Etkinlikleri Çocuk Dostu Turizm: Neden ve Nasıl? Dr. Öğr. Üyesi Sonay KAYGALAK ÇELEBİ |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |