Genel Bilgiler

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü


Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünde makine imalat teknolojileri öğretilmektedir. Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünde matematik, statik, dinamik, makine elemanları, mukavemet, termodinamik, ısı transferi,  akışkanlar mekaniği ve malzeme bilimi gibi temel mühendislik bilimlerine dayalı derslerin yanında; takım tezgahları, döküm teknolojisi, kaynak teknolojisi, imalatta otomasyon, CNC programlama, Bilgisayar Destekli İmalat (CAM), ölçme ve kontrol, hidrolik-pnömatik ve bilgisayar destekli teknik resim gibi imalata yönelik dersler ile birlikte uygulama ağırlıklı mühendislik alan eğitimi verilerek ülkemiz imalat sektörünün ihtiyaç duyduğu uygulama becerisi yüksek Makine ve İmalat Mühendisleri yetiştirilmektedir.
Kurulmuş olan CAD/CAM atölyesinde CNC torna ve CNC freze tezgahlarının yanında konvansiyonel torna ve freze tezgahları da bulunmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz imalat teknolojilerini uygulamalı bir şekilde öğrenmektedirler. Ayrıca kurulmuş olan kaynak atölyesinde öğrencilere uygulamalı eğitimler verilerek öğrencilerin kaynak teknolojileri hakkında bilgi ve birikimleri artırılmaktadır. Ayrıca KOSGEB ile yaptığımız iş birliği protokolü doğrultusunda verilen girişimcilik dersi ile KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilerek öğrencilerin iş hayatına kendi iş fikirleriyle atılabilme imkanı sağlanmaktadır. Uygulamalı olarak aldıkları dersler sayesinde öğrencilerimiz mezun olduktan sonra sektöre kısa sürede uyum sağlayarak sorumluluk alabilen konumlara gelebileceklerdir.

Bölümün fiziksel ve sosyal olanakları

      
Fakültemiz bünyesinde bulunan 5 adet derslikte öğrencilerimiz derslerini sağlıklı bir şekilde teknolojik olanaklarla birlikte kullanabilmektedirler.
 

Bölümün misyon ve vizyonu

 
Misyon

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü’nün temel amacı, günümüz teknolojisini ve mühendislik yaratıcılığını kaynakları, zamanı, parayı ve iş gücünü, çevresel gerçekleri göz ardı etmeden en verimli şekilde kullanarak birleştirebilen Makine ve İmalat Mühendisleri hazırlamak için kaliteli bir mühendislik eğitimi sağlamaktır. Yoğun laboratuvar içeriği, staj olanakları ve araştırma tecrübeleriyle eğitim programı, imalat mühendislik bilimlerinin uygulama anlayışını ve yaşam boyu öğrenmenin öneminin kavranmasını geliştiren mühendislik becerilerini sağlayacaktır.
 
Vizyon

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünün vizyonu, bünyesindeki güçlü eğitim ve araştırma kadrosu, atölyeleri, laboratuvarları ve araştırma merkezleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görmüş bir Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü yaratmaktır.