23
Eylül
2024
Beşiri’de Düzenlenen 2. Danuk ve Fıstık Festivaline Katılan Rektör Demir’den Üniversitemiz Standına Ziyaret

İlimizin Beşiri ilçesinde kentin kültürel, turizm ve gastronomi zenginliklerini tanıtmak amacıyla “2’nci Danuk ve Fıstık Festivali” düzenlendi. İlçe merkezinde gerçekleşen festivalde Mor Kiryakus Manastırı’nda resim sergisinin açılışı yapıldı. Kitap Okuma Şenliği, Kıra Dağı Mesire Alanında Uçurtma Şenliği, Öğrenci Müzik Korosu akışı sonrasında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festival açılış programı; halkoyunları gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. 
Bölgesel ve organik ürünler, motifli hediyelikler, el işi dokumalar, nakışlar, resimler, duvar süsleri, ahşap ve bakırdan eşyalar gibi ürünlerin yanı sıra ilçemizin farklı yörelerine ait geleneksel ürünler, festival alanına kurulan 200’den fazla kültür-sanat standında ziyaretçilere tanıtıldı.



Fıstık ve yöresel haşlanmış buğday olan danuk ikram edilen festivalde, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de üniversitemiz standını ziyaret etti. Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Batman Valisi Ekrem Canalp ile Üniversitemiz standında buluşan Rektör Demir festivalin tanınırlığının artması temennisinde bulundu.