20
Eylül
2024
Batman Valisi Ekrem Canalp ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Çocuk Evleri Sitesinde Müzik Dinletisi Etkinliğinde Çocuklarla Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri tarafından Çocuk Evleri Sitesinde “Enstrümanları Tanıyalım” Etkinliği Düzenlendi, Müzik Dinletisi Yapıldı.
Çocuk Evleri Sitesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi Zeynep Demir ile Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy katıldı. Üniversitemiz akademisyenleri ve projeyi yürüten öğretim elemanlarının da yer aldığı etkinlik Rektör Demir’in açılış konuşması ile başladı. Emeği geçen öğretim elemanları ile proje çalışanlarına teşekkür eden Demir, Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinliğin yapılmasında emeği geçen Üniversite personeli ile kurum çalışanlarına teşekkür eden Batman Valisi Ekrem Canalp, çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti.





Farklı enstrümanların çocuklara tanıtıldığı etkinlikte, çocuk ve gençlerin müzik ve sanatla olan bağlarının güçlendirilerek sosyal ve bilişsel zekâlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Daha önce müzik aletlerini kullanma deneyimi edinememiş olan çocuklar, proje kapsamında pek çok enstrümanı yakından tanıma fırsatı buldu. Enstrüman tanıtımının ardından yapılan müzik dinletisi ise büyük beğeni topladı. Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocukların eğlenceli zaman geçirdiği program, müzik dinletisinin ardından sona erdi.





“Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim İş Birliği Protokolü” kapsamında yapılan etkinlikte; Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut ve Arş. Gör. Derya Can Karabulut akademik danışmanlık yaptı, Müzik Bölümü öğrencilerinden Berfin Yıldırak, Semanur Nurbaki, Özlem Öz, Nisan Kalkan, Murat Sevik, Bilal Adlığ, Barış Bozkurt, Emre Almaz ve Baran Oğurlu ses ve enstrümanlarıyla katkı sundu.