Rektör Biyografisi

Prof. Dr. İdris Demir
İdris Demir, 1976 yılında Batman’da doğdu. İlk öğrenimini Batman Atatürk İlkokulu’nda; orta ve lise öğrenimini ise Diyarbakır Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda tamamladığı yüksek lisans eğitiminden sonra University of Dundee Enerji, Petrol, Maden Hukuku ve Politikası Merkezi’nde ikinci yüksek lisansını yaptı. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. 2014 yılında doçent, 2019 yılında profesör unvanını aldı.

Demir, 2009-2013 yılları arasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde, 2013-2019 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde görev yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında University of Oxford’da misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Akademik çalışmalarına Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde devam ederken 6 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Batman Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.

İdris Demir’in akademik ilgi alanları arasında enerji, diplomasi ve strateji çalışmaları bulunmakta olup ulusal ve uluslararası yayınevi ve hakemli dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi ve eseri bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilen Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Rektörümüzün Biyografisi