Üniversitemiz Öğrenci ve Personeli Yeni Zelanda da Şehit Edilen Müslümanlar İçin Dua Etti, Terörü Lanetledi

19.03.2019

Yeni Zelanda’daki iki camide Cuma Namazı’nı eda eden Müslümanlara yönelik yapılan hain terörist saldırı neticesinde şehit olan Müslümanlar, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Merkez Kampüs’te Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi ve helva dağıtıldı.

Taziyeye, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un yanı sıra Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.

“Sevgili öğrencilerim” diyerek öğrencilere seslenen Rektörümüz Durmuş, “Bugün 18 Mart, çok önemli bir gün. Çanakkale kutlu Deniz Zaferi'nin yıl dönümü. Ecdadın bu toprakları bize vatan yaptığı, bu toprakları kanla suladığı ve Çanakkale’nin geçilmez olduğunu gösterdiği, Türkü, Kürdü Arabı ve tüm İslam âleminin bir yumruk olarak bir haçlı seferini durdurduğu günün 104’üncü yıldönümü. Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümünü tebrik ediyorum, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Rektörümüz Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl dönümünde geçtiğimiz Cuma günü yeni Zelanda da yine haçlı ruhu canlanarak elli Müslüman kardeşimizi katlettiler, bunun için bizde hem Çanakkale şehitlerine bir mevlit okutalım bir dua edelim taziye verelim hem de camide şehit olan kardeşlerimize taziye verelim ve dua okutalım istedik. Onların ruhuna ne yapsak azdır, biz onlara dua etmekle başlayacağız, inşallah bu dualarımız tüm İslam âleminin uyanışına, dirilişine ve tek yumruk olmasına vesile olur. Dualarımız şehitlerimiz için.”