Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Mesajı

14.07.2020

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün kanlı darbe girişimi ihanetinin üzerinden 4 yıl geçti. Tarihe ‘en uzun ihanet gecesi’ olarak kayıtlara geçen o karanlık gece ilk günkü gibi hafızalarımızda.

Mazlumların güvenli sığınağı olan bu cennet ülkemiz ne yazık ki yüzyıllardır küresel güçlerin hedefi halindedir. Türlü türlü terör örgütleri ile üzerimize geldiler, geliyorlar gelmeye de devam edecekler. 30 yılı aşkın süredir terör örgütü PKK ile bu bölgede insanımıza kan kusturdular, binlerce masum insanımızı bebek, çocuk, genç, yaşlı, hamile demeden katlettiler.

15 Temmuz gecesi de milleti koruması gereken namlular aziz milletimize çevrildi. Gözü dönmüş teröristler hedef gözetmeksizin o karanlık gecede 251 vatan evladını gözlerini kırpmadan şehit ettiler, binlercesini yaraladı.

Tarih boyunca esareti kabul etmeyen bu millet, o karanlık gece sırtından vurulmuştu.

Ama o hainler, bu necip milletin Çanakkale’de nasıl ki yedi düvele geçit vermediyse 15 Temmuz gecesi de izin vermeyeceğini hesap edememişti. 15 Temmuz gecesi Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı Laz’ı, Çerkezi tek yürek oldu.

Bu millet ülkenin bekasına, istiklal ve istikbaline kastedenlere, ülkenin egemenliğine halel getirmeye çalışanlara, ülkenin geleceğine, birlik ve beraberliğine göz diken bu memleketin, suyunu içen, ekmeğini yiyen okyanus ötesine beyinlerini kiralayan o hainlere geçit vermedi.

O karanlık gecede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milyonlar meydanlara indi. Savaş uçaklarına levye ile karşılık veren, hayatında ilk kez tankla tanışıp tank şoförü olan, tanklardan, helikopterlerden açılan ateşe göğsünü siper eden bu millet kendi iradesine kasteden hainlere dünyaya ibret olacak bir ders verdi.

Ne diyordu İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, yüzyıl önce!

“Asım'in nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.

Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar, taşlar...

O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar.”

Evet, rüku dışında başı eğilmeyecek bu milletin.

O karanlık gece, Türk siyasal tarihi açısından bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz o gece içerideki hainlerin yanı sıra dış mihraklara da gereken cevabı canı pahasına vermiştir.

Üniversitemizde adına mescid yaptırdığımız üniversitemiz Petro-kimya mezunu öğrencimiz Muhammet Oğuz Kılınç da o gece toprağa düşen yiğitlerimizden biriydi.

Şehidimiz Antalyalıydı, Batman Üniversitesi’nde okudu, İstanbul’da polis olarak göreve başladı geçici görevle gittiği Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde nöbet sırasında o alçak hainlerin kurşunlarına hedef oldu ve şehit düştü. Bu ihaneti unutmadık, unutturmayacağız, gelecek nesillere anlatmaya, aktarmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatacağız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet Aziz milletimize de başsağlığı diliyorum gazilerimizi de minnetle şükranla yad ediyorum.

Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuzlar yaşatmasın.