Rektörümüz Durmuş: Kardeşliğimizi Pekiştiren Projeleri Destekliyoruz

22.06.2019

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan “Bir Kardeşlik Türküsü: Anadolu Projesi” kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Üniversitemizi ziyaret etti.

“Bir Kardeşlik Türküsü: Anadolu Projesi’ni önemsediklerini belirten Rektörümüz Durmuş, “Daha önce Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi tarafından üniversitemizde bir konferans verildi. “Bir Kardeşlik Türküsü: Anadolu” projesi kapsamında Siirt’te hamsi festivali ve Trabzon’da mısır festivali düzenlendi. Kardeşliğimizi pekiştiren projelere bizlerde destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Rektörümüz Durmuş,” Horon oynarken fark ettiniz mi bilmiyorum? Öğrencilerimiz de horona katıldılar. Bizim öğrencilerimizde horon kardeşliğine iştirak etti. Hepiniz tekrar hoş geldiniz, kardeşliğimizi pekiştirdiniz. Memleketimizin doğusunun batısından, kuzeyinin, güneyinden hiçbir farkı olmadığını ve kardeş olduğunu gösterdiniz. Emeğiniz için hepinize tek tek şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gelen misafirlerimizi Batman’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz diyen Batman Vali Hulusi Şahin, “Kardeşlik projemiz bin yıldır devam ediyor. Biz bin yıldır bir derenin balığıyız. Kardeşliğimizi hiç bir şey bozamaz. Türkiye’nin her köşesi her metrekaresi bizimdir. Türkiye’nin kıymetli evlatlarınındır. Bugünde bir kucaklaşmaya vesile olduğu için Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne, çok kıymetli heyete teşekkür ediyorum. Bizleri konuk eden  Rektörümüze teşekkür ediyorum. Batman’dan Trabzon’a kucak dolusu selamlar gönderiyoruz” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Batman’a gelen misafirleri makamında ağırlayan Rektörümüz Durmuş, Batman Üniversitesi’ni ziyaretleri anısına misafirlere Batman Üniversitesi plaketi ve Ayyıldız rozet takdim etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından, Batmanı ziyaretleri anısına Vali Şahin ve Rektör Durmuş’a, Trabzonsporlu futbolcular tarafından imzalanan Trabzonspor forması hediye edildi.