Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ve Roleda Makine Öğrencilerimizin Kariyer Etkinliğine Katıldı

17.04.2019

Batman Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile İnovasyon ve Girişimcilik Topluluğu tarafından organize edilen “Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ve Roleda Makine Öğrencilerle Buluşuyor” kariyer etkinliği Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Kariyer etkinliğine Rektörümüz Durmuş’un yanı sıra, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Üniversitemiz personeli ve öğrencileri ile STK temsilcileri katıldı.

Kariyer etkinliği programının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş, “Sevgili öğrencilerim bugün sizi Huawei’nin ve Roleda Makine’nin temsilcileriyle buluşturduk. Kariyerinize bir katkıda bulunsunlar istedik. Sizin ufkunuzu açsınlar istedik.” dedi.

Öğrencilerinin kaliteli bir öğretime kavuşması için her türlü altyapıyı, üstyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Rektörümüz Durmuş, “Bu kapsamda dil araştırma merkezi kurduk, yakında resmi gazetede yayınlanır. Bir dilin bir insana neler kattığını çok iyi biliyorum. Bu sebeple içinde bulunduğumuz coğrafyada Arapça, Kürtçe, İngilizce ve Çince dillerini öğrenmeniz size katma değer oluşturacaktır. Geçenlerde Umman’daydım Umman’da Arapça konuşan bizim mühendis çocuklarımızı gördüm. Çok müthiş işler yaptıklarını gördüm. Bir ülkede o ülkenin diliyle insanlarına hitap ettiğinizde, nasıl yabancılar yarım yamalak Türkçesiyle ''naşilşiniz'' dediğinde bizim hoşumuza gidiyor ise onlarla da Arpça konuştuğunuzda, selam verdiğinizde, akıcı bir Arapça ile onlara hitap ettiğinizde çok hoşlarına gidiyor. Bizim bu coğrafyada Arapça konuşan Türkçe, Kürtçe, İngilizce konuşan çocuklarımızın katma değerleri çok yükseliyor. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz diye araştırmalar yapıyoruz.” dedi.

Gebze Üniversitesi’yle yaptıkları iş birliği sayesinde mühendislerinin seviyelerini daha da çok yükselteceklerini belirten Rektörümüz Durmuş, “Mühendislerimizi aranan mühendisler seviyesine getireceğiz. Hocalarımız ileri araştırmalar yapacak, devletin imkanlarını her iki üniversite için kullanacağız.” dedi.

Öğrencilerinin kaliteli yetişmesi için çabaladıklarını ifade eden Rektörümüz Durmuş, öğrencilerinden bazı istekleri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Birinci isteğim; çok çalışmanız, tembellik elbisesini üzerinizden atmanızdır. Çok okuyup, gece gündüz çalışmanızdır. Emin olun teknolojide başarılı olan ülkeler sizden daha zeki değiller. Sadece sizden daha fazla çalıştıkları için ilerideler. İkinci isteğim ise; özgür fikirli olup, aklınızı ideallerinizi kimseye esir etmemenizdir. Aklı hür, vicdanı hür olun. Böyle olursanız her şeyin üstesinden gelirsiniz. İlk önce kendiniz için çalışıp kendinizi kurtarın, sonra ailenizi kurtarın, sonra bölgenizi, sonrada ülkenizi kurtarın. Vatana, millete hayırlı evlatlar olun. Dinimizin ilk emrettiği gibi “oku”yun. Allah bizlere de güç versin ki, sizler için daha fazla çalışalım. Sizlere daha fazla faydalı olalım. Hepiniz benim çocuklarımsınız, sizleri çok seviyorum. İnşallah sizlere daha iyi hizmet edebilmeyi Allah bizlere nasip eder.” dedi.

Kariyer etkinliğinde selamlama konuşması yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Batman Üniversitesi ile iş birliğine yönelik protokol imzaladıklarını belirterek, “Batman Üniversitesi’nin otomotiv alanında, moleküler biyoloji alanında ve en önemlisi arkeoloji alanında harika çalışmaları var. Doğrusu kıskandım. Bunlar bizde de olsun inşallah diyoruz.” dedi.

Özellikle Batman Üniversitesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra Gebze Teknik Üniversitesi’nde yükseklisans, doktora yapmasını istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Aslan, “Bu konuda sizleri teşvik etmek istiyoruz. Orda sizlerle beraber olmayı arzu ediyoruz. Gebze Teknik Üniversitesi, bulunduğu konum itibarıyla hakikaten Marmara Bölgesi’nde sanayinin tam merkezinde olan bir üniversitedir. Sizden daha küçük bir üniversiteyiz 7500 öğrencimiz var. Ama öğrencilerimizin % 50’si lisansüstü seviyesinde, bir araştırma üniversitesiyiz. Dolayısı ile sizin gibi başarılı değerli öğrencileri üniversitemizde görmekten mutluluk duyarız. Keşke vaktim olsa daha da anlatabilseydim. Ama sizleri üniversitemize bekliyoruz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoşça kalın.” dedi.

Batman Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Musa Kılıç’ın konuşmasından sonra Huawei Türkiye Arge Merkezi Marka Yönetimi Uzmanı Yiğit Can Erginöz “Huawei ve Kariyer konulu sunumu ile öğrencileri bilgilendirerek kariyer tavsiyelerinde bulunduktan sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Kariyer etkinliğinde Roleda Makine Kurucusu ve Genel Müdürü Selman Kadir Özkan yaptığı sunumda öğrencilere hayatından örnekler vererek kariyerlerinde önemli olabilecek tavsiyelerde bulundu.

Kariyer etkinliğinde sunum yapan Huawei Türkiye Arge Merkezi Marka Yönetimi Uzmanı Yiğit Can Erginöz’e Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Aksoy tarafından ve Roleda Makine Kurucusu ve Genel Müdürü Selman Kadir Özkan’a Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan Selçuk Erginöz tarafından üniversitemize katkılarından dolayı plaket takdim edildi.