Batman Üniversitesi Çok Hızlı Büyüyor

13.06.2019

2007 yılında kurulan Batman Üniversitesi’nin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan akademisyenlerin şuanda alanlarında “Profesör” unvanı almaya başladığını açıkladı.

Göreve başladıkları dönemde Rektör Yardımcılığı görevi için sınırlı sayıda profesör olduğunu belirten Rektörümüz Durmuş, “Şuanda çok şükür pek çok profesörümüz var. Batman Üniversitesi ailesi olarak kalitemizi yükseltmek için öğretim üyesi sayımızı arttırmak için çalışmaktayız. Akademisyen arkadaşlarımıza her daim söylüyorum. Alanında iyi yetişmiş öğretim üyesi arkadaşlarınızı üniversitenizde çalışmaya davet edin. Özellikle yetişmiş Batmanlı öğretim üyelerinin Üniversitemizde akademisyen olmasını istiyoruz. Üniversitemizin ve öğrencilerimizin buna ihtiyacı var. Her bölümümüzde onlarca öğretim üyesi olsun istiyorum ve bunun için çaba harcıyoruz. Yakın zamanda Öğretim Üyesi alımı ilanımız sonuçlandı, şimdi yeni bir ilan hazırlığımızı sürdürmekteyiz” dedi.

Batman Üniversitesi’nde profesör unvanı alan akademisyenlerimizle gurur duyduklarını ifade eden Rektörümüz Durmuş, konuşmasında şunları kaydetti:

“2007 yılında kurulan Batman Üniversitesi’nde yetişip “Profesörlük” unvanı alan akademisyenler görevlerine başladı.

Prof. Dr. Hüseyin AYDIN

Prof. Dr. Hakan SAMUR

Aslen Batmanlı olan ve Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Makina Mühendisi Prof. Dr. Hüseyin Aydın’ı, Rektör Yardımcılığı görevine atadık. Öncesinde yine bölgeden Diyarbakırlı ve yıllardır Batman Üniversitesinde çalışan ve “Profesörlük”  unvanını Batman Üniversitesinde alan Prof. Dr. Engin Tilkat ve aslen Tokatlı olan ve yıllarca Diyarbakır’da akademisyenlik yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde “Profesörlük” unvanı alan Prof. Dr. Hakan Samur’u Rektör Yardımcılığına atadık.

Prof. Dr. Necmetti SEZGİN Batman doğumlu ve Batman Üniversitesi’nden “Profesörlük” unvanı alan Elektrik Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Necmettin Sezgin Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak atadık.

Prof. Dr. Şemsettin DURSUN Batman Üniversitesinde “Profesörlük” unvanı alan Prof. Dr. Şemsettin Dursun’u, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekilli ve BESYO Müdürü olarak atadık.

Prof. Dr. Seçkin AYDIN Batman Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Seçkin Aydın ise “Profesörlük”  unvanı alarak Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili olarak atadık.

Prof. Dr. Şehnaz TİĞREK Batman Üniversitesinden “Profesörlük”  unvanı alan İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Şehnaz Tiğrek’i Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak atadık.

Prof. Dr. Abdulkadir LEVENT

Yine Batman doğumlu olup Batman Üniversitesi’nde “Profesörlük”  unvanı alan Prof. Dr. Abdulkadir Levent’i, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak atadık.

Batman Üniversitesine emek harcayan akademisyenlerin akademik yükselmelerini her zaman teşvik ettik. Teşvik etmeye devam edeceğiz. Onların çalışmalarından ve yükselmelerinden guru duyuyorum. Bizler Üniversitemizi ileriye daha doğrusu Batman’ı ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bölgenin en güçlü üniversiteyiz.”