15 Temmuz Şehidimiz Kılınç Adına Yaptırdığımız Mescidin Açılışı Gerçekleştirildi

15.07.2020

Batman’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi mezunu olduktan sonra polis memuru olarak atanan ve darbe girişimi gecesi Ankara’da şehit edilen Muhammet Oğuz Kılınç adına Merkez Kampüs'te yapılan mescidin açılışı gerçekleştirildi.

Batman’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi mezunu olduktan sonra polis memuru olarak atanan ve darbe girişimi gecesi Ankara’da şehit edilen Muhammet Oğuz Kılınç adına yapılan mescidin açılışı gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi Merkez Külliyesi içinde yapımı tamamlanan mescidin açılışı için tören düzenlendi. Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Garnizon Komutanı Hava Albay İhsan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, Akparti İl Başkanı Akif Gür, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, “Programımızı Batman Üniversitesi bahçesinde şehit polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç adına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirerek başlattık. Demokrasi nöbetini yine dört yıl önceki gibi selalarla sabah namazı ile idrak edeceğiz. Darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçti. Birilerinin bunu romanlaştırarak anlatsaydı inanmaz çok abartmışlar derdik. En çılgın senaristin bile hafzalasının almayacağı ihanetin, felaketin senaryosunu hazırlamışlar. O menfur gece 16 Temmuz sabahına döndüğünde artık bir zafer sabahına uyandığımız gün oldu ve bütün dünyanın parmağını ısırdığı bir büyük demokrasi zaferini Türk milleti dünyaya ilan etmişti. O gece en büyük direnişlerden biri yaşanmıştı.” Şeklinde konuştu.

Vali Şahin’in ardından konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, FETÖ terör örgütünün kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin tarihe geçmiş en uzun ihanet gecesi olduğunu söyledi.

O karanlık gecenin ilk günkü gibi hafızalarda yer aldığını belirten Rektör Durmuş, şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi milleti koruması gereken namlular aziz milletimize çevrildi. Gözü dönmüş teröristler hedef gözetmeksizin bebek, çocuk, genç, yaşlı, hamile demeden katlettiler. O karanlık gecede 251 vatan evladını gözlerini kırpmadan şehit ettiler, binlercesini yaraladılar. 15 Temmuz gecesi Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı Laz’ı, Çerkez’i tek yürek oldu. Bu millet ülkenin bekasına, istiklal ve istikbaline kastedenlere, ülkenin egemenliğine halel getirmeye çalışanlara, ülkenin geleceğine, birlik ve beraberliğine göz diken bu memleketin, suyunu içen, ekmeğini yiyen okyanus ötesine beyinlerini kiralayan o hainlere geçit vermedi.”

-83 milyon tek yürek oldu

83 milyonun tek yürek olduğunu anımsatan Rektör Durmuş, “15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milyonlar meydanlara indi. Savaş uçaklarına levye ile karşılık veren, hayatında ilk kez tankla tanışıp tank şoförü olan, tanklardan, helikopterlerden açılan ateşe göğsünü siper eden bu millet kendi iradesine kasteden hainlere dünyaya ibret olacak bir ders verdi.”

-Şehit adına mescid açıldı

Batman Üniversitesi mezunu olduktan sonra polis memuru olarak görev yapan Muhammet Oğuz Kılınç’ın da 15 Temmuz gecesi şehit edildiğini vurgulayan Rektör Durmuş, şehit Oğuz’un hatırasını yaşatmak için adına yaptıkları mescidin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Daha sonra şehit Kılınç’ın annesi Meltem Kılınç ile babası Zeki Kılınç’ın mesajı dinletildi. Ardından

Şehit Kılınç’ın diploması ailesine ulaştırılmak üzere Vali Şahin ve Rektör Durmuş tarafından Emniyet Müdürü Kıraç’a verildi.

Yapılan konuşmaların ardından mescidin açılışı gerçekleştirildi ardından mevlid okundu ve öğlen namazı kılındı. Ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

-15 Temmuz Mili Birlik Günü için hazırlanan web sitesi yayına başladı

Korona Virüs nedeniyle konferans salonunda yapılamayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik konulu konferans web ortamında hazırlanarak öğrencilerimizin katılımı sağlandı.

Web ortamında hazırlanan konferansta Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş açılış konuşması yaptı. 15 Temmuz Şehidi Muhammed Oğuz Kılınç’ın anne ve babasının video mesajı ile 15 Temmuz Gazisi Abdullah Ağaya 15 Temmuz günü yaşadıklarını anlattı.

Ardından Kıbrıs gazisi Yahya Görmüş, Kıbrıs Barış Harekatı’nda yaşadıklarını anlattı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Fahri Özteke, Milli Birlik konulu konferans verdi.