ULUSLARARASI BATMAN SEMPOZYUM ÇAĞRISI


ULUSLARARASI BATMAN SEMPOZYUMU

 
Batman, petrolün bulunup işlenmesiyle kısa sürede metropol olma sınırlarına erişen bir kent geçmişine sahiptir. Bölgesel dinamizmin öteden beri merkezinde bulunan ve coğrafi olarak tarih boyunca bir geçiş sahası olma özelliğini koruyan Batman, Anadolu’daki farklı çevresel, sosyal ve siyasi gelişmelere sahne olmuştur. Bu özellikler sayesinde Batman’da köklü bir tarihsel, kültürel ve ekonomik yapı ortaya çıkmıştır. Günümüzde harekete geçirilmeye çalışılan potansiyeli ile yerelden ulusal ve uluslararası arenaya açılım yapan Batman; bilim, eğitim, sağlık, sanat, spor, kültür, ekonomi ve turizm alanlarıyla adından sıkça söz edilen iller arasında yerini alma yolunda hızla ilerlemektedir.
Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde; Batman'ın il oluşunun 34. yıl dönümü olan  16 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan “'2. Uluslararası Batman Sempozyumu” kentin hedeflerine ulaşması açısından önemli katkılar sağlayacaktır.  “Şehir, Kültür ve Gelişim” temasıyla düzenlenecek olan “2. Uluslararası Batman Sempozyumu”nun temel amacı, Batman’ın dününü, bugününü ve yarınını akademik olarak ele almak; bu sayede Batman’a ait köklü tarihi, coğrafi, sanatsal, ekonomik, dini, sosyal, kültürel ve folklorik değerleri ortaya çıkarmaktır. Bu sempozyum, Batman ili üzerine akademik çalışmalar yürüten araştırmacılar arasında bilgi alışverişi sağlayarak iş birliği ve dayanışmayı artıracaktır.
“2. Uluslararası Batman Sempozyumu”, Batman odaklı;arkeoloji, coğrafya, dil ve edebiyat, folklor, dini ve kültürel hayat, ekonomi, eğitim, kültür-sanat, politika, meşhur şahsiyetler, tarih, toplumsal yapı, güncel sorunlar, turizm, spor, sağlık, şehir ve mimari, biyoçeşitlilik, çevre, doğal zenginlikler-kaynaklar, enerji, madencilik, mühendislik, sanayi, tarım ve hayvancılık ana temaları etrafında düzenlenmesi planlanmaktadır. Sempozyuma katılım ücretsiz olup sunulan bildiriler ilgili hakem süreçleri tamamlandıktan sonra tam metin olarak yayımlanacaktır.
Anahtar Kelimeler: Batman, Kültür, Şehir, Gelişim, Ekonomi, Tarih.
Sempozyumu Düzenleyen Kurum: Batman Üniversitesi