SONDAJ TEKNOLOJÄ°SÄ° PROGRAMI 15.05.2024 TARÄ°HLÄ° TEKNÄ°K GEZÄ°SÄ°
21 Mayıs 2024, Salı

Üniversitemizin 2023-2024 EÄŸitim-ÖÄŸretim yılı Bahar döneminde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul bünyesinde bulunan Sondaj Teknolojisi Programı kapsamında 16.05.2024 tarihinde Prof.Dr.Sema TETÄ°KER ve ÖÄŸr. Görevlisi Ahmet DEĞİRMENCÄ° eÅŸliÄŸinde 2. sınıf öÄŸrencilerine yönelik Batman-KıradaÄŸ yöresinde teknik gezi yapılmıştır. Düzenlenen teknik gezide bölgede en genç volkanizma ürünleri olan KaracadaÄŸ Volkanizmasına ve buna baÄŸlı oluÅŸan magmatik kayaçlar ile farklı sedimanter kayaçlara ait örneklerin litolojik özellikleri ve sahadaki yapısal ve jeolojik unsurlar hakkında bilgi verildi.  Özellikle öÄŸrencilerin sondaj sırasında alınan kuyu kontrol numunelerinde kayaçların doÄŸru tanımlanması ve formasyonların takibinin önemi vurgulandı.