Geleneksel El Sanatları Teknik Gezi
08 Kasım 2023, Çarşamba

Batman Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri teknik geziye katıldı. Program Başkanı Öğr.Gör.Meryem İŞCAN'ın koordinatörlüğünü yaptığı teknik gezi kapsamında öğrencilere Batman merkezinde bulunan Batman Müzesi ve Müzeparkın kuruluşu,gelişimi ile ilgili bilgiler verildi. Teknik gezide ayrıca müzede yer alan mimari, seramik,bronz ve heykel eserlerinin tarihsel süreci anlatılarak, restorasyon kapsamında değerlendirmelerde bulunuldu.
Söz konusu faaliyet kapsamında teorik olarak görülen alan derslerinin müzede uygulama şeklini inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz,
Paleolitik-Neolitik, Ilısu ve Hasankeyf Salonu olmak üzere 3 teşhir salonuna sahip olan Müzede, Paleolitik Dönem’den Ortaçağ’a kadar geniş tarih yelpazesinde yaklaşık 500 adet eser sergilendiğini. yerinde tanıma fırsatı bulmuşlardır. Batman Müzesi, Batman ve Siirt illerinde bulunan ve Ilısu Barajı suları altında kalacak olan höyüklerde gerçekleştirilen toplam yedi kurtarma kazısına başkanlık etmektedir.
Müzede bulunan en önemli eser, Başur Höyük kazısında ortaya çıkarılan Oyun Taşları’dır.  Gusir Höyük’ten “Dikili Taş”, Başur Höyük’ten “Tunç Mezar Hediyeleri”, Hasankeyf’ten “Tanrı Bes” müzede yer alan önemli eserler arasındadır.