Uluslararası öğrencilerimiz Mardin ve Midyat’ı gezdi
02 Temmuz 2021, Cuma
Üniversitemizde farklı bölümlerde eğitim gören aralarında İran, Suriye, Çad, Sudan, Afganistan, Somali, Yemen, Mısır gibi ülkelerden öğrencilerimizin katılımı ile Mardin ve Midyat’a kültürel gezi düzenlendi. 
Öğrencilerimiz, Mardin ve Midyat’ta aralarında Kasımiye ve Zinciriye Medresesi, Ulu Camii, Midyat Han ve tarihi mağaraların olduğu tarihi ve kültürel mekanları gezdi. 

Mardin ve Midyat’ın tarihi ve kültürel dokusu karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, farklı kültürlerin birleşme noktası olan Mardin’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Etkinliğe katılan Uluslararası Gençlik Topluluğu Başkanı Samar Alyounes, etkinlikten dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti. Ülkeler başta olmak üzere her bölgenin, yörenin ayrı bir kültürü olduğunu belirten Alyounes, “Her şehrin kesinlikle şahane bir kültürü vardır. Bu gezide yeni arkadaşlarla tanışma ve kaynaşma fırsatımız oldu, ayrıca yeni bir kültüre ufkumuzu açtık ve aşkına daldık. Batman üniversitesine düzenlediği bu kültürel ve eğlenceli gezi için teşekkür ederiz” dedi.