Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversitemiz kapsamındaki İnşaat Mühendisliği Bölümü Yarışmaları’ nın ödül töreni yapıldı.
15 Haziran 2022, Çarşamba

Batman Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜMER) ve Batman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün bünyesinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni ve galası uluslararası, ulusal ve yerel ölçekteki kurumsal firmaların yapmış olduğu sponsorluk desteğiyle 08.06.2022 Çarşamba günü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
“Çevre Dostu” temalı Lifli Beton Yarışmamızın gala ve ödül törenine, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Necmettin Sezgin, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Öğretim Üyeleri, BÜMER Yönetimi, Teknik Bilimler MYO İnşaat Teknolojisi Bölüm Hocaları, Kozluk MYO Yapı Denetimi Bölüm Hocaları, Sponsor Firmalar ile Batman ili inşaat sektöründeki yerel firmalar ve öğrencilerin yüksek katılımıyla gerçekleşti.
Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Necmettin Sezgin, “Üniversitelerin toplum içindeki rolünün ve misyonun çok önemli olduğunu ve kendi bölgelerinde lokomotif görevini üstlendiklerini” ifade etti. Prof. Dr. Sezgin, şöyle devam etti: “Batman Üniversitesi olarak pek çok bölümde farklı etkinliklerin gerçekleştiğini özellikle Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde bu tür etkinliklerin sık olduğunu ve yönetim olarak bu tür etkinlikleri desteklediklerini ve destekleyeceklerini söyledi”.
Tören daha sonra yarışmaya sponsor olan Polyfibers (ana sponsor), Türk Çimento (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği), Has-Man Hazır Beton, Dizayn Yapı Laboratuvarı,  Chryso Saint-Gobain ve Okanlar Beton Firmalarının sunumları ile devam etti.
Sunumların ardından yarışmamada dereceye giren öğrencilere ödülleri (1. Grup 6,000 TL, 2. Grup 4,500 TL ve 3. Grup 3,000 TL) ve başarı belgeleri takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılım gösteren tüm öğrenci gruplarına da takılım sertifikası verildi. Daha sonra yarışma, ev sahiplerine, sponsor firmalara ve yarışma komisyonu üyelerine plaket takdimi ile son bulurken, tören sonunda öğrenciler ile sponsor firmaların bilgi alış verişinde bulunabilmeleri için düzenlenen kokteyl ile son buldu.
Programda, misafir sponsor firmalara Hasankeyf gezisi düzenlendi. Hasankeyf gezisinden sonra TÜRKÇİMENTO tarafından düzenlenen akşam yemeğinde tüm öğrenciler, sponsorlar ile yerel firmalar ve hocaların katılımıyla program son buldu.