Batman Hakkında
Batman, Türkiye'nin en tanınmış Güneydoğu Anadolu illerinden biridir. Bölge, tarihi ihtişamı ve doğal zenginliği ile ünlüdür. Batman, Dicle'ye katılan aynı adı taşıyan nehir ile bitişik bir konuma sahiptir. Nehirlerin yarattığı doğal canlılık ve güzelliğin yanı sıra Batman, muhteşem Toros Dağları ile bezenmiştir. Sıradağlar, manzaraya eşsiz bir güzellik katmaktadır. Malabadi Köprüsü, Batman'da nehir üzerinde etkileyici bir yapıdır. Hasankeyf Tarihi zenginliği nedeniyle çevrenin en popüler bölgelerinden biridir. Şehir, Arapların, Selçukluların, Moğolların ve Osmanlıların çok yönlü kültürel temellerine canlı bir kanıt olarak durmakta ve geçmişten çok sayıda değerli kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır. Antik uygarlıkların sınırsız hazinesiyle önemli bir turistik cazibe merkezidir.
Hasankeyf'in yerleşim bölgesi olarak kökeni muhtemelen tarih öncesi dönemlere kadar uzanmaktadır. Hasankeyf'in altın çağı Artuklu Selçuklularının başkenti olduğu dönemdir. Zaman içinde harika kireçtaşı yapılar üzerine büyük bir kale inşa edilmiştir. Kalenin kalıntıları görülmesi gereken bir manzaradır. Diğer öne çıkan noktalar ise Dicle üzerindeki geniş köprü, Ulu Cami, Cizre Köprüsü, Çarşı Camii, Veysel Karani Türbesi, Zeynel Bey Türbesi, Rizk Camii, Koç Camii ve Eyyubi Türbesi. Bu tarihsel temsillerin çoğu gelişen uygarlıkların mimari ve estetik zevklerinin sembolleridir. Mekanın muhteşem kalıntılarında tarihi bu kadar yakından gördüğünüzde gerçekten olağanüstü bir deneyimin tadını çıkarabilirsiniz. Alışveriş yaparak Halılar, kilimler, altınlar, gümüş süslemeler ve antika parçalar Batman'da her şeyi alırsınız. Çarşılarının eşsiz lezzetleri ve çarşının ortak manzaraları ve sesleri, Batman'ın en keyifli anılarından biri olmaya devam ediyor.
Petrol endüstrisi bölgeye çok fazla gelişme getirmiştir. Bölge, demiryolları ve geniş otoyollarla iyi bağlantılara sahiptir. Bu yüzden Türkiye'deyken burayı ziyaret etmeyi unutmayın.
Google Haritadan Batman Şehri için tıklayınız.