19 Mayıs Üniversitemizde Coşkuyla Kutlandı
21 Mayıs 2024, Salı
Üniversitemiz Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu'nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen konser büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinliğe; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, protokol üyeleri ve protokol üyelerin eşleri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Düzenlenen etkinlikte, Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut, Piyano eşlikte Öğr. Gör. Koray Çal ve üniversite korosu sahne aldı.

Koro eşliğinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından konserde, Atatürk’ün sevdiği şarkılar, marşlar ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı için yazılmış bir beste seslendirilirken, salonu dolduran katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı. Programda yer alan eserler, Atatürk’ü anmanın ve gençliğin enerjisini yansıtmanın yanı sıra, sporun ve sanatın birleştirici gücünü de gözler önüne serdi.

Konserin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Rektör Demir yaptığı konuşmada; “19 Mayıs, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığı gündür. Bu önemli günde, Atatürk’ü anmanın ve onun gençliğe verdiği önemi bir kez daha hatırlamanın gururunu yaşıyoruz. Gençlerimiz, Cumhuriyetimizin teminatı ve yarınlarımızın umududur. Sanatın ve sporun birleştirici gücüyle, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Rektör Demir konuşmasını Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirinden bir dize okuyarak sonlandırdı.

Etkinlik, yoğun katılım ve alkışlarla Vali Canalp’in, protokol ve protokol eşlerinin ve salondaki konukların da katıldığı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.