Ulaşım ve Konaklama
Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Batman, ulaşım konusunda çok farklı alternatiflere sahiptir. Anadolu Jet ve Pegasus Hava yolları İstanbul ve Ankara’ya düzenli uçuşlar yapmaktadırlar. Bununla birlikte yılın belirli zamanlarında diğer şehirlere ve yurtdışına da uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Batman havalimanı şehir merkezine 3 km mesafededir. Havalimanından şehre belediye otobüsü veya taksilerle ulaşım sağlanabilmektedir.

Diyarbakır şehir merkezi Batman’a 97 km uzaklıktadır. Bu nedenle Diyarbakır havalimanı da ulaşım için bir alternatif olarak kullanılmaktadır. İki şehir arasında çalışan yerel otobüs hatları olduğu gibi şehirlerarası otobüs firmalarıyla da seyahat gerçekleştirilebilmektedir.

Batman’ın için başka bir alternatif ulaşım ise demiryoludur. Ankara-Siirt/Kurtalan arasında çalışan Güney Ekspresi ile pulmanlı ya da yataklı vagonlarda seyahat ederek Batman’a ulaşım sağlanabilmektedir.

Batman şehir merkezinde 3 ve 4 yıldızlı çok sayıda otel bulunmaktadır. Ayrıca Batman Üniversitesine ait Hasankeyf Uygulama Oteli ve diğer kamu kurumlarına ait misafirhaneler de bulunmaktadır.