Kongre Çağrısı
The concept of economic development is considered to a phenomenon that is too broad to be expressed only in terms of economic aspects such as per capita income or capital accumulation. The prior objective of development is to create a healthy social structure by raising the life level of the individual in a wide range of aspects. In this framework, economic development can also be evaluated as a process of social change. There is also a very strong relationship between national development and regional development. The development of the regions that make up any country ensures the development of the country as a whole. We believe that it would be meaningful to hold a congress on development in a geography where there are differences in terms of regional imbalances and where great efforts are made to minimize these differences. For these reasons, we have determined the main theme of the congress as "Regional Development".
 
The First International Congress of Economics, Politics, Humanities and Social Sciences – ICEPHSS will be held on 24-25 March 2022, online (virtually) and face-to-face, at the Central Campus of Batman University.
The congress aims to share knowledge and experience by bringing together academicians, researchers and decision-makers studying in the field of regional development. Different dimensions of regional development such as economic, administrative, legal, urbanization, health, education, culture, sports, industrialization, migration, history and trade will be discussed within the scope of the congress.
 
The First International Congress of Economics, Politics, Humanities and Social Sciences – ICEPHSS intends to provide an academic environment in which scientific studies prepared in the field of social sciences will be presented at the national and international level, with the principle of multi-faceted participation.
 
We will be delighted to invite and host all academicians, researchers with their contributions to the Congress, which will be held for the first time this year.
   
1st International Congress of Economics, Politics, Humanities and Social Sciences – ICEPHSS Organizing Committee
 

Ekonomik kalkınma kavramı, sadece kişi başına düşen milli gelir ya da sermaye birikimi gibi iktisadi yönü olan parametrelerle ifade edilemeyecek kadar geniş bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalkınmanın temel hedefi bireyin birçok açıdan yaşam seviyesini yükselterek sağlıklı bir sosyal yapı ortaya çıkarmak­tır. Bu bağlamda ekonomik kalkınma, sosyal bir değişim süreci olarak da de­ğerlendirilebilmektedir. Ulusal kalkınma ile bölgesel kal­kınma arasında da çok güçlü bir ilişki söz konusu olmaktadır. Herhangi bir ülkeyi meydana getiren bölgelerin kalkınması, söz konusu ülkenin de bir bütün olarak kalkınmasını sağlamaktadır. Bölgesel dengesizlik noktasından farklılıkların olduğu ve bu farklılıkların minimize edilmesi için yoğun çaba sarf edilen bir coğrafyada kalkınma üzerine bir kongrenin yapılmasının anlamlı olacağı kanaatindeyiz. Bu nedenlerle kongrenin ana temasını da “Bölgesel Kalkınma” olarak belirlemiş bulunmaktayız.

1. Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi – ICEPHSS, 24-25 Mart 2022 tarihleri arasında çevrimiçi (online) ve yüzyüze olarak Batman Üniversitesi Merkez Kampüs’ünde gerçekleştirilecektir.

Kongre bölgesel kalkınma alanında çalışmalar yapan akademisyen, araştırmacı ve karar alıcıları bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanmasını amaçlamaktadır. Bölgesel kalkınmanın ekonomik, idari, hukuki, şehirleşme, sağlık, eğitim, kültür, spor, sanayileşme, göç, tarih ve ticaret gibi farklı boyutları kongre kapsamında ele alınacaktır.

1. Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi – ICEPHSS, çok yönlü katılım ilkesiyle sosyal bilimler alanında hazırlanmış bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde sunulacağı bir akademik ortam oluşturmayı misyon olarak belirlemiştir.
Bu yıl ilk kez düzenlenen kongremizde konu ile ilgilenen tüm akademisyen, araştırmacı ve konuya ilgi duyan tarafları katkı ve katılımlarıyla aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
1. Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi
Düzenleme Kurulu