Yapay Zeka Sempozyumunda Başkanlığımız Temsil Edildi
26 Şubat 2024, Pazartesi
Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi ev sahipliğinde 26 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen "Yapay Zeka" Sempozyumun'a Başkanlığımızı temsilen katılan Daire Başkanımız Dr. Hafzullah İŞ "Yükseköğretimin Dijitalleşmesi ve Yapay Zeka" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
 

Sempozyum Dayanağı: Dünyamız, başta sağlık, bilim, eğitim vb. olmak üzere yapay zeka tarafından derinlemesine yeniden şekilleniyor. Yapay zeka uygulamaları olmadan, süreç ve yeni trendlerde sürdürülebilir kalkınmaya yönelik çok az ilerleme kaydedilebilir. Bu bağlamda yapay zekanın önemi giderek artan bir şekilde küresel çapta ilgi görmeye başlamıştır. Bu arada, farklı kültürler arasında uluslararası alışverişin ve işbirliğinin derinleştirilmesi gerekiyor. Ancak hala detaylı olarak araştırılması gereken birçok sorun var. Bu nedenle uzmanlar, yapay zekanın mevcut durumuna ilişkin kendi bağlamlarındaki görüşlerini paylaşmaya davet edilmiştir. aşağıdaki üç soru hakkında kısa açıklama:
1) Eğitimde yapay zekanın geliştirilmesi için ne tür işbirlikleri (kaynak işbirliği, araştırma işbirliği, eğitim işbirliği, teknoloji uygulama işbirliği vb.) kurulabilir?
2) Farklı konulara yönelik uygulamalarda sürdürülebilir kalkınma nasıl sağlanır?
3) Ülkenizde herhangi bir kaynak veya platform var mı? O nasıl çalışır?