Üniversitemiz Merkezi Kütüphanesinde “Süper Bilgisayar Merkezi” Açıldı!
25 Ağustos 2021, Çarşamba
Üniversitemiz akademik personellerinin yanı sıra tüm öğrenci ve vatandaşlarımızın hizmetinde olacak “Süper Bilgisayar Merkezi” Merkezi Kütüphanemizde, bilim insanlarımızın Sayısal Hesaplama, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme ve Görüntü İşleme gibi yüksek performans için yüksek donanımsal yeterlilik gerektiren çalışmalarında daha hızlı ve etkin sonuçlar elde etmelerine olanak sağlayacaktır.

Süper Bilgisayar Merkezine konumlandırılan yüksek performanslı makinelerimizden bir kısmının donanımsal özellikleri:

Akıllı Performans
Sizinkine ayak uyduran bir beyin gücü: En yeni ölçeklenebilir Intel® Xeon® vPro® işlemci ailesi en zorlu uygulamalarınıza güç sağlar. Şimdi işlemci başına maksimum 28 çekirdekle (çift işlemciyle yapılandırıldığında maksimum 56 çekirdek) yeni nesil çift soketli mimarisi sayesinde, en geniş vizyonunuz için maksimum performans elde edebilirsiniz.

Yüksek Performans
10. Nesil dahil Intel®Core™ ve Xeon®vPro® işlemciler, işletmelere performans, yönetilebilirlik, yerleşik güvenlik özellikleri ve Intel® mimarisinin kararlılığını sunmanın yanı sıra geleceğe hazır bir yol haritasına da uygundur.

Her Projenize Hız Kazandırın
768 GB'a varan 2933 MHz RDIMM belleğe sahip bu belleği genişletilebilen makine sayesinde yazılımınızı mümkün olan en yüksek hızda çalıştırın ve gerçek zamanlı sonuçlar elde edin.

Dikkat Dağınıklığını Önleyin
Hiç olmadığı kadar sessiz çalışan iş istasyonuyla görevlerinize odaklanın. Gelişmiş soğutma ve akustik özellikleriyle yeni çok kanallı termal tasarım, sisteminiz ağır iş yüklerine maruz kaldığında bile üst düzey soğutma ve sessiz çalışma sağlar.

Serin Kalın
FlexBay tasarımı, önden erişim, çalışırken değiştirilebilir depolama ve yoğun çalışma için çok kanallı termal soğutma özelliklerine sahip olan Precision 7820 Tower, fikirlerinize ayak uyduracak şekilde büyütülebilir.

İnovasyonlarınıza Uyum Sağlar
Precision 7820 Tower bilgisayarınız, yeni nesil AMD Radeon Pro™ ve en yüksek performanslı NVIDIA Quadro® RTX™ grafik kartlarıyla sanal gerçeklik ve yapay zeka iş akışları da dahil olmak karmaşık projelere hazırdır. İş istasyonunuz, kart başına 300 W olmak üzere toplam 600 W grafik gücü sunar (tek CPU'lu sistem).

Her Boyutta Projeyle Başa Çıkabilir
Altı adede kadar 2,5 inç veya beş adede kadar 3,5 inç sürücü ile SATA, SAS ve PCIe M.2/U.2 NVMe SSD dahil önden erişilen depolama alanı, 68 TB'a kadar toplam depolama için yapılandırılabilir ve kolayca değiştirilebilir. M.2 ve U.2 PCIe NVMe SSD'lerin çalışırken değiştirilebilir özelliği sayesinde iş istasyonunu kapatmadan sürücüleri çıkarabilirsiniz. İsteğe bağlı U.2 Intel® Optane™ SSD 905P Katı Hal Sürücülerle artırılmış depolama performansını etkinleştirin.

Bağlantı Noktaları ve Yuvalar
  21. PS/2 Klavye bağlantı noktası |
  22. Ağ bağlantı noktası |
  23. USB 3.2 bağlantı noktası (Smart Power-On desteği) |
  24. Genişletme kartı yuvaları.
Teknik Özellikler İçin Tıklayınız.