III. Uluslararası Bilişim Kongresi Başlıyor
08 Mart 2024, Cuma
III. Uluslararası Bilişim Kongresi Üniversitemiz ev sahipliğinde 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bilişim Festivali kapsamında düzenleniyor. Bilim dünyasına daha önce 120 makalenin kazandırıldığı Kongre'de kabul alan bildiriler ISBN almış kitaplarda yayınlanmaktadır. Seçili bildiriler ise hakemli dergilerde basılmaktadır. En İyi Bildiri ve En İyi Sunum Ödülleri'nin dağıtılacağı Kongre'nin ana temaları Yapay Zeka, Siber Güvenlik ve Blokzincir Teknolojileri olarak belirlendi. Kongre yerinde ve online bildiri imkanları ile daha geniş bir kitleye ulaşma amacını taşımaktadır. Kongreye katılacak konuklar Bilişim Teknolojileri konferansları, Bilişim Fuarı ve deneyap alanları yanı sıra sosyal etkinliklerden de faydalanma şansını elde edecekler. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi'nin çok önemli bir Kongreye daha ev sahipliği yaparak Batman'ın Bilişimdeki gelişim yolculuğuna çok önemli bir katkı daha sağlayacak olmasının önemine işaret ederek bilim insanlarını Batman'da ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Kongre detaylarını öğrenmek ve bildiri göndermek için kongre web sitesi https://iic.batman.edu.tr/ inceleyebilirsiniz.