Üniversitemiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
17 Temmuz 2024, Çarşamba
2024 Emekliler Yılı kapsamında Üniversitemiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünce yapılacak faaliyetler belirlendi.
Aktif ve sağlıklı yaşlanma perspektifi kapsamında yaşlıların toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak ve üniversite bünyesinde eğitim almaları için yapılan iş birliği protokolü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe ve Batman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten tarafından imzalandı. 



İkili iş birliği protokol kapsamında emeklilerin yaşam kalite düzeylerini desteklemek, bilgi/becerilerini yenilemek ve mesleki birikimlerini geliştirmek amacıyla belirli alanlarda uzmanlık kazanmaları sağlanacak. İmzalanan iş birliği protokolünde yer alan faaliyetler, Üniversitemiz +60 Tazelenme Üniversitesi Protokolüne bağlı olarak Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek. Emeklilere hitap edecek olan uzaktan eğitim programları ile pek çok etkinlik düzenlenmesi planlanırken protokolde sanat atölyeleri, tiyatro gösterileri, müzik dinletilerinin yanında fotoğrafçılık, aşçılık, pastacılık gibi sosyal aktivitelere yer verilecek. Ayrıca Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokullarının ilgili bölümleri bünyesinde bitki bakımı, arıcılık, mantarcılık vb. konularda seminerler düzenlenerek ücretsiz fide ve tohum dağıtımı yapılması planlanıyor. Manevî destek uygulamaları ile dijital okuryazarlık eğitimlerinin yer aldığı aktiviteler kapsamında pek çok alanda emekliler için uygulamalar gerçekleştirileceği bildirildi.



Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe protokole ilişkin yaptığı açıklamada; “Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan çalışmalar ve etkinliklere emeklilerimizi birebir dahil ederek onların üniversite atmosferini solumasını sağlayacağız. Bu süreçte, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürümüz Alaettin Ökten'e ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Bir süredir bu konuyla ilgili görüşmelerimiz sürüyordu ve bugün nihayet bu anlamlı iş birliğini hayata geçiriyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten ise; “Batman Üniversitesi ile imzaladığımız iş birliği protokolü ile emeklilerimize katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu protokol kapsamında, emeklilerimizin bilgi ve becerilerini güncellemelerine ve sosyal hayata daha aktif katılmalarına destek olmak istiyoruz” dedi.