Batman Enerji Zirvesi İçin Çalışmalar Başladı
22 Temmuz 2024, Pazartesi
Üniveristemiz tarafından 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Uluslararası Batman Enerji Zirvesi için çalışmalar başladı
Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 2022 yılında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamında “Enerji” odak alanında ihtisaslaşmasının ardından enerji alanında yapılan çalışmalara hız verildi.  Bu kapsamda daha önce yapılan enerji çalıştayı ve zirvelerinin ardından Ekim ayında geniş kapsamlı bir enerji zirvesi düzenlenecek. Enerji Koordinatörlüğü (EKOM) tarafından Batı Raman Kampüsü Senato Salonunda yapılan zirve hazırlık toplantısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de katıldı.



Rektör Demir, zirve hazırlıkları kapsamında yaptığı açıklamada; “Kurumumuza enerji alanında pilot üniversite payesinin verilmesinden sonra Koordinatörlüğümüzce ilgili sahada bilgi üretme ve insan kaynağı yetiştirme yolundaki çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını en aza indirgeme, yerli ve milli kaynaklara dayalı enerji üretimini artırma ve bu hususta akademik derinlik oluşturma gayesiyle düzenlenecek zirvede, enerji konusu enine boyuna tartışılacak. Bölge ve ülkemiz genelinde alternatif enerji olanakları oluşturarak enerji çeşitliliğini artırma ve yeni enerji platformlarının oluşturulması amacıyla kurulan Enerji Koordinatörlüğünün ana faaliyetlerinden olan enerji zirvesinin hazırlık çalışmalarının yapılması ile düzenlenmesinde emeği geçen personele şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası Batman Enerji Zirvesine (International Batman Energy Summit)  çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanı ile girişimcinin katılması bekleniyor.