Telif Hakkı Devri

 
TELİF HAKKI DEVRİ FORMU
 
 
 
Çalışmanın Adı:
Yazar(lar)ın Adı Soyadı (makaledeki sırayla):
 
Sorumlu Yazarın Adı, Soyadı ve Adresi:
TC Kimlik No:
E-posta:
 
Sorumlu yazar olarak tüm yazarlar adına:
 
  1. Sunulan makalenin yazar(lar)ın orijinal çalışması olduğunu;
 
  1. Tüm yazarların bu çalışmaya bireysel olarak katılmış olduklarını ve bu çalışma için her türlü sorumluluğu aldıklarını;
 
  1. Sunulan çalışmanın tüm yazarlarından çalışmayla ilgili tüm mali hakları Batman Üniversitesi, UNHCR ve Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Göçlerin Geleceği Sempozyumu-14-15 Nisan 2022 Batman”a devretme ve formda yer alan taahhütlerde bulunma hususunda yetki aldığımı, bu nedenle doğmuş veya doğabilecek tüm uyuşmazlıklardan sorumlu olacağımı;
 
  1. Tüm yazarların sunulan çalışmanın son halini gördüklerini ve onayladıklarını;
 
  1. Tüm yazarlarla ilgili e-posta ve posta adreslerinin “Göçlerin Geleceği Sempozyumu-14-15 Nisan 2022 Batman”ın yazım kurallarına riayet edildiğini;
 
  1. Çalışmanın başka bir yerde yayımlanmadığını veya yayımlanması için sunulmadığını;
 
  1. Çalışmada bulunan metnin, şekillerin ve dokümanların diğer şahıslara ait olan Telif Haklarını ihlal etmediğini;
 
  1. Sunulan makale üzerindeki mali haklarını, özellikle işleme, çoğaltma, temsil, basım, yayım, dağıtım ve internet yoluyla iletim de dâhil olmak üzere her türlü umuma iletim haklarını “Göçlerin Geleceği Sempozyumu-14-15 Nisan 2022 Batman” yetkili makamlarınca sınırsız olarak kullanılmak üzere devretmeyi kabul ve taahhüt ederim.
 
Buna rağmen yazar(lar)ın veya varsa yazar(lar)ın işvereninin
 
  1. patent hakları;
 
  1. yazar(lar)ın gelecekte kitaplarında veya diğer çalışmalarında çalışmanın tümünü ücret ödemeksizin kullanma hakkı;
 
  1. çalışmayı satmamak koşuluyla kendi amaçları için çoğaltma hakkı gibi fikri mülkiyet hakları saklıdır.
 
Bununla beraber yazar(lar) makaleyi çoğaltma, postayla veya elektronik yolla dağıtma hakkına sahiptir. Makalenin herhangi bir bölümünün başka bir yayında kullanılmasına “Göçlerin Geleceği Sempozyumu-14-15 Nisan 2022 Batman”ın yayımcı kuruluş olarak belirtilmesi ve kitapta atıfta bulunulması şartıyla izin verilir. Atıf yapılırken Kitap Adı, Bildiri Adı, Yazar(lar)ın Adı, Soyadı, Cilt No, Sayı No ve Yıl verilmelidir.
Sorumlu yazar olarak, telif hakkı ihlali nedeniyle üçüncü şahıslarca istenecek hak talebi veya açılacak davalarda Göçlerin Geleceği Sempozyumu-14-15 Nisan 2022 Batman” Düzenleme Kurulu ve Yayın Editörlerinin hiçbir sorumluluğunun olmadığını, tüm sorumluluğun Sorumlu yazar olarak bana ait olduğunu taahhüt ederim. Ayrıca bildiride hiçbir suç unsuru veya kanuna aykırı ifade bulunmadığını, araştırma yapılırken kanuna aykırı herhangi bir malzeme ve yöntem kullanmadığımı, çalışma ile ilgili tüm yasal izinleri aldığımı ve etik kurallara uygun hareket ettiğimi taahhüt ederim.                                                                                                                                                                   
 
 
 
Yazarın Adı Soyadı                                                                                 


 
 
ETİK BEYAN FORMU
 
 
 
Bu çalışmanın, özgün bir çalışma olduğunu; çalışmanın hazırlık, veri toplama, analiz ve bilgilerin sunumu olmak üzere tüm aşamalarından bilimsel etik ilke ve kurallarına uygun davrandığımı; bu çalışma kapsamında elde edilmeyen tüm veri ve bilgiler için kaynak gösterdiğimi ve bu kaynaklara kaynakçada yer verdiğimi; kullanılan verilerde herhangi bir değişiklik yapmadığımı, çalışmanın; Budapeşte Açık Erişim Bildirgesi,  ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors), Creative Commons, COPE (Committee on Publication Ethics), DOAJ Principles of Transparency and Best Practice in Scholarly Publishing, Version 3, YÖK Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi’nin tüm şartlarını ve koşullarını kabul ederek etik görev ve sorumluluklara riayet ettiğimizi beyan ederiz.
Herhangi bir zamanda, çalışmayla ilgili yaptığım bu beyana aykırı bir durumun saptanması durumunda, ortaya çıkacak tüm ahlaki ve hukuki sonuçlara razı olduğumu bildiririm.
 
……………………………..
başlıklı çalışmamızda;
 Etik Kurul Onayı gerekmemektedir.
 Etik Kurul Onayı alınmıştır ve gerekli bilgiler ekte sunulmuştur.
 
 
                                                                                                           
 
Yazarın Adı Soyadı