Tam Metin Yazım Kuralları
1. Tam metin bildirimleri, Microsoft Word'de, Times New Roman karakterinde, 12 Punto olarak 1.5 satır aralı, iki yana dayalı olmalıdır. Bölüm en fazla 8000 kelime ya da 25 sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır. Sayfa marjları; A4'de tüm kenarlar 2.5 cm olarak ayarlanmalıdır. 

2. Çalışmalarda kullanılacak atıflar metnin içinde olmak kaydıyla, aşağıdaki örneklerdeki gibi, parantez içinde, baş harfi büyük olmak kaydıyla yazarın soyadı, virgül, yayın tarihi, iki nokta üst üste, sayfa no'su şeklinde yapılmalıdır. Yayın tarihi olmayan eserler için 'tarih yok' anlamında 't.y.' kısaltması kullanılır.

Örnek a) Bimay soyadlı bir yazarın makalesine yapılan atıf; (Bimay, 2020:1156)
Örnek b) Faist soyadlı bir yazarın, yayın tarihi belirsiz makalesine yapılan atıf; (Faist, t.y.:25-30)
Örnek c) Bir makale veya kitabın bütününe yapılan atıf; (Bimay, 2016), (Bohannan, 1968)

3. Bölüm başlığının altında yazarın/yazarların adı unvansız olarak yer almalı, ilk sayfanın altında (*) ile yazarın/yazarların unvanı ve çalıştığı kurum belirtilmelidir. 

4. Tablo ve şekillere başlık ve numara verilmeli, başlıklar tabloların üzerinde, şekillerin ve grafiklerin altında yer almalı, kaynaklar ise tablo ve şekillerin altına yazılmalıdır.

5.Çalışmanın sonunda kaynakça yer almalıdır. "Kaynakça" bölümü, APA 7 (American Psychological Association) kurallarına uygun olacak şekilde ve alfabetik sırayla yazılmalıdır.
شروط نشر الملخص والبحث
• يجب أن يشتمل البحث بصورة أساسية على عنوان الدراسة، اسم الباحث/أسماءالباحثين بالصورة التي يرغبون بظهورها في شهادة المؤتمر،  جهة العمل أو التعليم ، الملخص باللغتين العربية والإنجليزية، الكلمات المفتاحية، المقدمة، والمصادر و المراجع.
• يجب أن يكون البحث مطبوعا على الحاسوب وبتباعد مفرد للسطور، يكون نوع الخط فـي المتن للبحوث العربية Calibri
(قياس 12) والبحوث باللغة الإنجليزية بخط Times Roman New )قياس 12) ويجب ترك مسافتين مزدوجتين بعد: العناوين الرئيسة والجانبية، والاقتباسات، والمراجع وعناوين الأشكال.
• يجب توحيد الهوامش العليا والسفلى واليمنى واليسرى عند 5.2 سم.
• يجب أن تبدأ  كل فقرة بمسافة بادئة عن طريق استعمال مفتاح TAB)) في لوحة المفاتيح أما بقية سطور البحث فتنسَّق إلى جهة اليمين  )للبحوث العربية(، وإلى جهة اليسار) للبحوث الإنجليزية(، ويستثنى من ذلك: الملخص والاقتباسات والعناوين الرئيسة والفرعية وعناوين الجداول والملحوظات الملحقة بها، وعناوين الأشكال.
• تستخدم الأرقام العربية ), 1-2-3…Arabic) فـي جميع ثنايا البحث.
• يجب ألا ترقم صفحات البحث.
• ملاحظة مهمة: يرجى عدم وضع أي شكل  )رمز ، علامة أوزخرفة(  على أي جانب من الصفحات.
ملاحظة 2 :الأبحاث التي تخالف الشروط السابقة لن يتم نشرها.