Müdürlük
Gıda Anali̇zleri Uygulama ve Araştırma Merkezi̇miz, 2010 yılında “Gıda Analiz Laboratuvarı” ismi ile Meslek Yüksek Okulu bünyesinde faaliyete başlamış, 23.08.2021 tarih ve 31577 sayılı resmi gazete ilanı ile “Batman Üniversitesi Gıda Analizleri Uygulama Ve Araştırma Merkezi” ünvanı ile faaliyetlerine daha geniş bir alanda yürütmektedir.

Merkezimiz, bilimin temel değerleri ve teknolojinin sağladığı imkanlarla gıda alanında araştırmalar yaparak bilimin ilerlemesine, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmayı vizyon edinmiştir.

Merkezimiz, gıda alanında araştırma-geliştirme yaparak bilimin gelişimine katkıda bulunurken, kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeyi, işbirlikleri kurmayı, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmayı misyon edinmiştir.

Batman’nin gıda alanında uygulama ve araştırma ihtiyaçlarını karşılamak, bu alanda kamu ve özel sektöre rehberlik etmek hedefiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Araştırma Merkezimiz, altyapısı ve kabiliyetli personelleri ile gıda alanında yüzlerce deney yapmakta ve ar-ge çalışmaları yürütmektedir.