Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler oldukça geniş bir akademik kadroya ve bu kadro üzerinden sunulan zengin bir ders portföyüne sahip, dinamik ve her zaman gelişimi hedefleyen bir anabilim dalıdır. Bir taraftan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi diğer taraftan da Uluslararası İlişkiler bölümlerinden öğretim üyelerinin yer aldığı anabilim dalımızda kentleşme ve çevre sorunlarından toplumsal cinsiyet çalışmalarına; güvenlik, göç, kimlik gibi alanın kritik konularından Çin, Avrupa Birliği ve Rusya gibi farklı bölge çalışmalarına kadar pek çok hususta dersler yer almaktadır.
Hâlihazırda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler tezli yüksek lisans programının yanında, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi tezsiz yüksek lisans programı da anabilim dalımız bünyesinde yürütülmektedir.
Hem tezli hem de tezsiz programları üzerinden bilginin değerini bilen, akademik etiğe ve emeğe saygı duyan ve hayatları boyunca öğrenmeyi, araştırmayı, sorgulamayı kendilerine bir yön olarak belirleyen bireyler yetiştirmek anabilim dalımızın en önemli hedefidir.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler anabilim dalında görev yapan öğretim üyeleri şunlardır:
Prof. Dr. İdris DEMİR
Prof. Dr. Hakan SAMUR
Doç. Dr. Halil İbrahim AYDIN
Doç. Dr. Fulya KÖKSOY KAVAK
Doç. Dr. Makbule ŞİRİNER ÖNVER
Doç. Dr. Nihal Şirin PINARCIOĞLU
Doç. Dr. Murat CİHANGİR
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül KANBAK
Dr. Öğr. Üyesi Eray ALIM
Dr. Öğr. Üyesi Sadullah ÖZEL