Makine Mühendisliği Bölümü Kalite Politikası

BATMAN ÜNİVERSİTESİ
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

KALİTE POLİTİKASI

 
Batman Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü; misyon, vizyon ve temel değerleri ile ilişkili olarak belirlediği stratejik hedeflerine ulaşmak için kalite güvencesi sistemini benimsemiş olup Ulusal ve Uluslararası dış değerlendirme ölçütleri kapsamında kalite odaklı eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, bölgesel/ulusal ölçekte öne çıkan toplumsal katkı faaliyetleri ile kurumun yönetim sistemini niteliksel ve niceliksel olarak geliştirmeyi esas almış ulusal ve uluslararası düzeyde etkin, rekabetçi ve girişimci, bir bölüm olmayı hedeflemiştir. Bu çerçevede Kalite Politikamız;
• Hizmet odaklı sürdürülebilir ulusal ve uluslararası kriterler ile yasal mevzuata uygun eğitim-öğretim imkânlarını öğrencilerine sunmak.
• Ulusal ve uluslararası işbirliklerini geliştirerek araştırma, geliştirme ve eğitim kalitesini sürekli iyileştirmek.
• Öğrencilerine ve çalışanlarına sağlıklı ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlamak.
• Başta öğrenci olmak üzere tüm paydaşların memnuniyetlerini ölçerek hizmet ve faaliyetleri sürekli iyileştirmek.
• Kurum tarafından belirlenen Etik İlkeleri ve davranış kurallarının uygulanmasına önem vermek.
• Verilen tüm hizmetlerde şeffaflık ve hesap verebilme kabiliyetine sahip olmak.

 
Misyon
Temel bilimlere hakim, mesleğinin uygulamalarında etkin olarak yer alabilen, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, mesleki etik değerlere sahip makine mühendisleri yetiştiren, evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırma sonuçlarını teknolojiye dönüştüren yenilikçi ve lider bir bölüm olmak.
Vizyon
Dünya standartlarında araştırıcı ve sorgulayıcı eğitim veren, bilim ve teknolojide öncü bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.